Cioc-cioc la uşa Inspectoratului Şcolar Hunedoara: profesorii cu jalba-n proţap!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de profesori hunedoreni au cerut, astăzi, să intre în audienţă la inspectorul general şcolar. Sindicatul profesorilor a iniţiat un protest-surpriză al dascălilor hunedoreni care au venit „cu jalba-n proţap”, la Inspectorat.

O adunare de taină a profesorilor din judeţ a avut loc, astăzi, în curtea Colegiului Naţional „Sabin Drăgoi”, din Deva. Iniţiativa a aparţinut liderului de sindicat Paul Rusu care a dorit să-i facă o vizită surpiză inspectorului şef Alexandru Lăutaru. Scopul vizitei a fost ca toţi profesorii prezenţi să ceară să intre în audienţă.

Prea puţini nemulţumiţi

Cu toate acestea, numărul profesorilor care au răspuns chemării la lupta sindicală a fost sub aşteptări. „Trebuia să vină câte 20 de profesori din fiecare şcoală. Adică în jur de 400 de persoane. Aşteptăm să vedem cine mai vine”, a declarat Paul Rusu. Liderul de sindicat hunedorean reuşise să adune circa 100 de persoane în jurul orei 11.00 deşi acţiunea era programată să începă la ora 10.20.

„Suntem aici pentru a cere o audienţă inspectorului-general. Vreau să ne explice ce se va întâmpla cu noi din septembrie. Şi asta deoarece dincolo de problema salarială, din septembrie vom avea o mare problemă cu titularizările”, a declarat Radu Titus, profesor.

Profesorul Vasile Orciu doreşte ca inspectorul–şef să le explice tuturor în ce măsură examenul de bacalaureat poate fi considerat legal. „Modul de desfăşurare a acestui examen nu are niciun temei legal. În plus, vreau să ştiu ce se va întâmpla în continuare”, a declarat Orciu.

Şi profesorul Paul Ţoţa s-a alăturat demersului sindical. „Păcat că nu suntem mai mulţi. E o problemă de atitudine. Mulţi profesori nu au curajul să vină şi să-şi spună oful. E grav că se întâmplă aşa ceva. E adevărat că au fost multe presiuni asupra noastră în aceste zile”, a spus Ţoţa.

Până la închiderea ediţiei, profesorii nu declanşaseră operaţiunea-surpriză, în speranţa că numărul protestatarilor va creşte. La faţa locului a sosit şi o echipă a jandarmeriei pentru a asigura ordinea publică.

UPDATE: ora 13:00

Profesorii protestatari au fost primiţi de inspectorul general Alexandru Lăutaru. Acesta a negat acuzaţiile sindicaliştilor legate de presiunile care s-ar fi făcut asupra profesorilor pentru a participa la examenul de Bacalaureat. "Sunt simple speculaţii. Examenul de Bacalaureat trebuie să se desfăşoare în condiţiile legii. Interesul elevilor primează în aceste condiţii", a spus Lăutaru. În privinţa grevei sindicaliştilor, inspectorul general a susţinut că este un demers pe care nu îl contestă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite