EXAMEN TITULARIZARE 2011 Peste 800 de profesori se bat pe circa 90 de posturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Hunedoara dispune de aproape 90 de posturi titularizabile în învăţământ şi peste 600 netitularizabile. Cele mai multe catedre titularizabile vizează educatoarele, în timp ce la polul opus se află profesorii care predau arhitectură.

Luminiţa Ebâncă lucrează ca suplinitor din 2006.

În semestrul al doilea al acestui an şcolar a fost învăţătoare la Şcoala Eco-Europeană „Andrei Şaguna” din Deva.

Este conştientă că domeniul său de activitate nu-i oferă satisfacţii finaciare, însă nu vrea să renunţe la elevi.

Este o încăpăţânare de-a mea şi cred că, dacă ar fi cazul, aş lucra cu copiii chiar şi pe gratis. Îmi iubesc extrem de mult meseria, acesta este motivul pentru care insist să rămân în sistem”, a declarat Luminiţa Ebâncă.

Pentru examenul de titularizare, care are loc astăzi, la nivelul judeţului Hunedoara există peste 700 de posturi şi fracţiuni de posturi. Din totalul acestora, doar puţin peste 90 sunt titularizabile, iar restul netitularizabile.

Cele mai multe dintre catedrele titularizabile se adresează educatoarelor. La polul opus se află arhitectura, unde există un singur post titularizabil”, a precizat Camelia Beşleagă, inspector de specialitate.

Concurenţa acerbă şi-a spus cuvântul şi în 2010

Anul trecut, pentru examenul de titularizare au existat puţin peste 100 de posturi titularizabile, pe care s-au bătut peste 1.300 de hunedoreni. Concurenţa cea mai mare s-a înregistrat în cazul învăţătorilor, unde au fost 21 de candidaţi pe loc.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite