Aninoasa, oraşul aflat la un pas de faliment, după închiderea exploatării miniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ilie Botgros
Primarul Ilie Botgros

Primarul Ilie Botgros a ajuns să gestioneze o localitate în „insolvenţă“. Pentru a aduce bani la buget, angajaţii primăriei Aninoasa împreună cu poliţiştii comunitari bat la uşa restanţierilor la taxe.

Închiderea minei de la Aninoasa, cel mai mare generator de bani la bugetul local, a adus primăria oraşului la un pas de a declara criză financiară. „Trecem printr-o perioadă grea. Reuşim să achităm salariile angajaţilor dar ne descurcăm greu cu plata utilităţilor. De asemenea, am oprit orice investiţie pe 2010 care presupune bani de la bugetul local”, a declarat Ilie Botgros (foto), primarul oraşului.

Oraşul Aninoasa are circa 5.000 de locuitori, rata şomajului este de aproximativ 10 la sută, majoritatea celor de aici trăind la limita sărăciei. Numai din amenzi neplătite primăria are de încasat suma de 500.000 de lei. Statistic vorbind, toate aceste taxe neplătite au ajuns la 500 de lei pe cap de locuitor. „Am cerut şi ajutorul Guvernului şi sper să rezistăm până la următoarea rectificare bugetară”, a adăugat primarul Botgros.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite