„Daţi-ne dreptul la educaţie!" - zeci de elevi au protestat faţă de greva cadrelor didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de elevi de la diverse unităţi de învăţământ din judeţ au protestat, ieri, faţă de greva profesorilor. Nemulţumiţi că revendicările dascălilor le afectează activitatea şcolară, tinerii au împărţit pliante cu mesajul „Daţi-ne dreptul la educaţie!”.

Membrii Consiliului Judeţean al Elevilor au ales să sărbătorească ziua de 1 iunie într-un fel aparte: ieri după-amiază au împărţit fluturaşi cu mesajul „Daţi-ne dreptul la educaţie”. „Chiar dacă în judeţul nostru examenul de bacalaureat s-a ţinut, în alte zone din ţară sunt probleme mari. Suntem solidari cu acei elevi. Tocmai de aceea, pe fluturaşii pe care îi împărţim scrie «Daţi-ne dreptul la educaţie!»”, a declarat, aseară, Sorin Vlaic, coordonatorul Consiliului Judeţean al Elevilor Hunedoara.

Şcolarii hunedoreni sunt nemulţumiţi de faptul că revendicările dascălilor le afectează activitatea de la clasă. La ora actuală, în timp ce în unele şcoli cursurile s-au reluat, în altele greva profesorilor continuă.

Petrecere organizată de elevi


Cu toate acestea, tinerii nu au uitat de adevărata semnificaţie a zilei de 1 iunie. Au organizat o adevărată petrecere într-un hypermarket din Deva. Peste o sută de copii au asistat la spectacolul de muzică, dansuri, teatru şi momente umoristice, ai cărui protagonişti au fost elevi de la mai multe şcoli din reşedinţa de judeţ. „Considerăm că elevii ar trebui să se implice în mai multe astfel de activităţi dedicate adolescenţilor şi să ia atitudine pentru educaţie”, a declarat Roxana Vârciu, elevă de clasa a XI-a, organizatoarea spectacolului. „Am împărţit peste 150 de pliante în care ne-am revendicat dreptul la educaţie”, a adăugat Vasile Sularea, elev în clasa a XII-a.

Profesorii au continuat greva

Aproximativ jumătate din cele 6.050 de cadre didactice din învăţământul hunedorean se aflau aseară în grevă. Doar zece unităţi şcolare, dintre care Colegiul Naţional „Decebal" şi Liceul „Sabin Drăgoi” din Deva au boicotat protestul dascălilor, însă de astăzi, numărul dascălilor protestatari s-ar putea reduce, a precizat inspectorul general adjunct Mate Marta.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite