Paul Chereji, fotbalist şi popicar de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Chereji
Paul Chereji

Paul Chereji a făcut înot, a jucat fotbal, iar de un an s-a oprit la popice. Pentru că este foarte talentat a câştigat trei medalii şi a fost selectat în Lotul Naţional.

PROFIL
Născut. 07.05.1989, Tecuci
Educaţie. Colegiul Tehnic „Matei Corvin” din Hunedoara
Performanţă. Trei medalii la popice
Familie. Două surori şi un frate

Nu s-a născut la Hunedoara, ci la Tecuci, dar avea mai puţin de doi ani când părinţii lui au decis să se mute aici. Joacă popice de numai un an şi s-a dovedit atât de bun, încât a fost cooptat la Lotul Naţional, pentru antrenamente intensive şi este în calcule pentru Campionatul Mondial de Popice, competiţie care va avea loc în Croaţia.

Paul povesteşte, însă, că „prima staţie” în sport nu a fost pentru el centrul de popice din Hunedoara, ci a făcut mai întâi înot, iar apoi a jucat fotbal la Corvinul 2005.

Înotul, visul lui tata


„La şapte ani tata m-a dus la bazin, că vroia să mă facă mare înotător, dar nu mi-a plăcut”, şi-a amintit Paul. Câteva ore înota la bazin, dar făcea şi fotbal în paralel, iar la un moment dat tatăl lui i-a promis că dacă va lua locul întâi, îl va lăsa să meargă la fotbal. A urcat pe podium şi aşa a început să joace: mai întâi la Corvinul, iar apoi a ajuns la Corvinul 2005.

Pentru că era unul dintre cei mai buni sportivi, Paul a fost preluat de Real Sport şi Quasar şi s-a apucat futsal. Tânărul a avut planuri de promovare a abilităţilor lui fotbalistice prin intermediul unui DVD, pe care unchiul său din America ar fi trebuit să-l ducă impresarilor sportivi de pe pământul făgăduinţei, însă din motive personale familia lui a renunţat la această variantă.

Trei medalii într-un an


Propunerea de a face popice a venit, aşadar, la timpul potrivit. Foarte încrezător în el şi extrovertit, Paul spune că face cu pasiune şi seriozitate orice lucru de care se ocupă. De aceea, vrea să îi ajungă din urmă pe prietenii lui, Paul şi Flavius, care sunt campioni naţionali şi au deja acasă panouri pline de medalii. „De la ei am învăţat, mai întâi uitându-mă. Una e însă, să te uiţi şi alta să joci. Vreau să recuperez timpul pierdut - pentru că eu sunt cel mai nou în echipă - şi să ajung unul dintre cei mai buni popicari de pe plan mondial”.

Parţial, Paul Chereji a reuşit să îşi îndeplinească visul: într-un singur an a câştigat trei medalii la popice şi a devenit unul dintre cei mai buni sportivi hunedoreni, fiind selectat, alături de cei doi prieteni ai săi, să facă parte din Lotul Naţional.
Mai mult, deşi recunoaşte că din cauza cantonamentelor a pierdut doi ani de şcoală, adaugă cu mândrie că a reuşit să urce cu echipa colegiului pe podim, luând locul III pe ţară, la Cupa Liceelor.

Întrebări şi răspunsuri
Dacă ai avea o ofertă bună la un club de popice puternic, din afară, ai pleca?
Peste graniţe se pot câştiga numai din popice 50.000-60.000 de euro şi este evident că aş accepta o asemenea ofertă, însă numai în cazul în care transferul meu ar fi avantajos şi pentru clubul de la Hunedoara.

Cum te vezi evoluând în anii care vor urma?
Peste 10 ani, să zicem, mă văd realizat profesional, căsătorit, cu o soţie frumoasă şi un copil.

Ce-i place
„Pe lângă popice, îmi place fotbalul. Jucăm câte trei sau patru ore tenis de câmp. Îmi plac pariurile sportive, deşi nu prea am noroc şi tenisul de masă, pe care îl joc la liceu”, a spus Paul.

Ce nu-i place
„Nu-mi place vremea urâtă. Mi-ar fi plăcut să trăiesc în Grecia sau în Cipru, să fie mereu vreme frumoasă. Nu-mi place să mă uit la televizor, la golf sau la darts şi faptul că sportul cu popice este insuficient promovat.”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite