PORTRET Florin Bolosin e poliţistul-creştin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Bolosin
Florin Bolosin

Tânărul predică în faţa a sute de oameni despre păcatul avortului şi luptă pentru copiii abandonaţi de părinţi. În opinia acestuia, nu există deosebire între munca de poliţist şi cea de predicator

Este baptist de religie, deşi susţine că nu are importanţă cultul căruia îi aparţii atunci când vorbim despre credinţă. Este poliţist, iar atunci când nu aplică Codul Penal, promovează valorile creştinismului aşa cum sunt ele propovăduite în Biblie.

Cam aşa s-ar putea descrie, în câteva cuvinte, modul în care Florin Bolosin îşi împarte viaţa între meseria de poliţist şi cea de creştin practicant al cultului baptist. Iar vorbele sale sunt întărite de fapte. Poliţistul hunedorean a adoptat doi copii şi face tot posibilul să trăiască aşa cum le cere celor veniţi să asculte predicile sale.

„Vorbesc, săptămânal, în faţa a sute de oameni cărora încerc să le trezezc conştiinţa asupra a două principii: faptul că avortul este o crimă şi că trebuie să luptăm pentru ca niciun copil să nu cunoască durerea de a nu avea părinţi. Tocmai de aceea am adoptat doi copii cărora le ofer dragostea părintească fără nicio părtinire”, spune poliţistul.

Alături de cei doi copii adoptaţi, poliţistul hunedorean mai are un băieţel care a venit pe lume în urmă cu zece luni. „Iosif, noul-născut în familia noastră, nu ne-a îndepărtat în a oferi dragostea părintească copiilor cărora le-am oferit o familie: Ana Maria care, acum, are opt ani şi Tudor în vârstă de 5 ani”, spune hunedoreanul.

Meserii complementare

În opinia acestuia, nu există deosebire între munca de poliţist şi cea de predicator. „Menirea poliţistului este complementară creştinismului deoarece ambele luptă împotriva răului. Nu există o meserie mai nobilă în lumea lui Dumnezeu decât să fii un om care oferă protecţie. Asta face atât poliţistul, cât şi un bun creştin”, spune Bolosin.

Întrebări şi răspunsuri


Ce cunoaşteţi mai bine: Biblia sau Codul Penal?
Sunt atâtea asemănări între cele două cărţi încât e foarte uşor să treci de la una la cealaltă. Cele zece porunci din Biblie le regăsim în Codul Penal. De altfel, Biblia face referire clară la faptul că nerespectarea celor 10 porunci atrage pedepse asupra făptuitorului. Acelaşi lucru îl reglementează şi Codul Penal.
Biblia pedepseşte avortul, dar Codul Penal nu. Este o greşeală?
Da. Iar faptul că există medici care refuză să facă avorturi spune foarte multe. Eu lupt din răsputeri pentru ca oamenii să înţeleagă că avortul este o crimă.

Profil:

Născut. 17 aprilie 1972
Studii. Facultatea de Management şi cursuri postuniversitare
Familie. Căsătorit, trei copii
Ocupaţie. Ofiţer de poliţie

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite