Studiile superioare nu mai au valoare: niciun post pentru hunedorenii cu facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii hunedoreni nu oferă posturi pentru absolvenţii de facultăţi. La târgul de joburi de astăzi au ofertat doar 10 angajatori, cele mai solicitate meserii fiind cele de barman, ospătar şi muncitor necalificat.

Niciun post nu a fost oferit în această dimineaţă la Târgul de Job-uri organizat la Deva de Agenţia judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Erzsebet Salamon a lucrat ca economist în sistemul bancar şi cel de Sănătate până când în vara anului 2009 a fost disponibilizată. „De atunci, vin regulat la târgul de job-uri, dar niciodată nu găsesc nimic pentru pregătirea mea. Mi-ar fi plăcut un serviciu mai sigur într-o instituţie publică, dar nu găsesc de niciun fel”, a explicat femeia.

Nu a avut mai mult noroc în găsirea unui loc de muncă nici  Gianina Ciucur, inginer chimist. „Am lucrat la o firmă italiană de tratamente chimice aplicate articolelor textile care de două luni şi-a închis activitatea. Azi, am venit la târg, dar văd că nu au nici un loc de muncă pentru studii superioare”, a spus inginerul.

Ofertă redusă

Potrivit Adinei Pall, şef serviciu în cadrul AJOFM Hunedoara, astăzi şi-au anunţat prezenţa la târg 11 angajatori, dar au fost prezenţi doar 10. Aceştia au ofertat 133 de locuri de muncă.  „Se cer meseriile de ospătar, vânzător, muncitor necalificat. Nu avem nici un post pentru studii superioare. Una din companii a anunţat că nu mai vine pentru că şi-a schimbat planurile”, a precizat Pall.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite