Brokerul ţepar Adriana Constantin a cerut pentru a şaptea oară eliberarea condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriana Constantin şi-a ascuns faţa de fiecare dată în faţa presei
Adriana Constantin şi-a ascuns faţa de fiecare dată în faţa presei

Adriana Constantin, acuzată că a înşelat peste 250 de persoane, este la a şaptea cerere de eliberare. La aproape un an şi jumătate de la începerea procesului, păgubiţii şi-au pierdut speranţa că îşi vor mai recupera banii.

Dezamăgiţi de un proces care nu se mai termină, disperaţi că nu-şi vor mai recupera banii, hunedorenii înşelaţi de brokerul Adriana Constantin nu au mai venit în număr mare la procesul de astăzi. Brokerul devean acuzat că a păgubit peste 250 de persoane cu două milioane de euro se află, astăzi, în faţa magistraţilor unde, pentru a şaptea oară, încercă să obţină eliberarea condiţionată.

Luptă cu mori de vânt

„Este un proces care ne-a extenuat psihic. Nici nu mă mir că numărul celor care mai vin la proces este aşa de mic. Eu sunt total dezorientată. Am cerut ca firma la care a lucrat Adriana să mă despăgubească. Iar ei au angajat imediat avocaţi. Nu cred că mai am vreo şansă să-mi recuperez cei 40.000 de lei”, a spus Maria, una dintre păgubite.

În privinţa eliberării, părerile sunt împărţite. Ioana Todea este de părere că ar fi bine ca Adriana Constantin să fie eliberată. „Dacă stă în puşcărie pe mine nu mă ajută. Ar fi bine să o elibereze şi să o trimită la muncă. Aşa poate am o şansă să mai văd banii. Faptul că e după gratii înseamnă pagubă”, a spus femeia. De cealaltă parte, un alt hunedorean păgubit crede că brokerul ar trebui să nu mai iasă din celulă toată viaţa. „Mi-a distrus viaţa. Am pierdut aproape un miliard de lei vechi. Ăştia de la SSIF Broker Cluj nici nu se gândesc să plătească. Mă lupt cu morile de vânt. Sincer, cred că procesul ăsta nu se va termina în următorii cinci ani. Aşa că n-au decît să o ţină în puşcărie. Pe viaţă dacă se poate”, a declarat Mircea.

În urmă cu două luni, Marinela Olari a introdus la Judecătoria Deva o cerere de emitere a unei somaţii de plată, împotriva societăţii de brokeraj a cărei angajată era Adriana Constantin. Instanţa i-a admis cererea prin care păgubita solicita returnarea sumei de 40.000 de lei, însă avocaţii societăţii de brokeraj au făcut apel faţă de decizia Judecătoriei Deva.

Dosarul de cercetare întocmit de procurori are 36 de volume şi cuprinde peste 40.000 de pagini. Firma SSIF Broker SA Cluj Napoca este parte civilă şi parte responsabilă civilmente în acest dosar. Adriana Constantin este judecată pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă 20 de ani de închisoare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite