CAMPANIE - "Hunedoreni de export": Bucătar de business class în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eddie Răduţ lucrează de şase ani pentru lanţul hotelier de lux Ritz şi a gătit pentru vedete. Deveanul în vârstă de 27 de ani, fost DJ de radio, îşi mai petrece doar vacanţele în ţară. Locul său de muncă este la Miami, Florida.

Eddie Răduţ a plecat în Statele Unite în urmă cu şase ani, după ce fusese angajat pe un vas de croazieră. Fostul DJ de radio din Deva, pasionat de arta culinară, povesteşte că a avut norocul ca la sosirea în America să fie angajat într-un restaurant al lanţului hotelier Ritz Carlton din Miami şi să îi fie elev lui Kenny Gilbert, unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din Statele Unite.

În ultimii ani, Eddie a gătit pentru o mulţime de vedete, obişnuite să petreacă la restaurantele business class pentru care a lucrat bucătarul devean. Printre ele se numără cântăreaţa Celine Dion, Madonna, baschetbalistul Shaquille O’ Neil şi jucătorul de golf Tiger Woods. „Obişnuiau să ia masa la restaurantul nostru când veneau la terenului de golf ce aparţine lanţului hotelier. Starurile plăteau cel puţin 2.000 de euro pe noapte pentru o cameră la hotelul din Miami. La masă, Celine Dion era foarte sociabilă, sportivii mai puţin. Cântăreaţa a venit cu familia, cu copiii, şi era îmbrăcată într-o pereche de jeanşi şi cu un tricou. La sfârşit ne-a mulţumit fiecăruia dintre angajaţi”, a spus deveanul. 

Mentalităţi diferite


Tânărul bucătar îşi mai petrece doar vacanţele în ţară. S-a declarat dezamăgit de faptul că mentalitatea oamenilor printre care a trăit în România s-a schimbat prea puţin faţă de aşteptările sale, însă întotdeauna se întoarce cu plăcere la Deva.

Despre Miami, Eddie spune că este o zonă însorită care trăieşte din turism şi unde distracţia nu se termină niciodată, iar toată lumea vrea să arate bine. „În restul Statelor Unite, în general, americanii trăiesc ca să muncească. Oamenii obişnuiţi au o mulţime de rate la case şi la maşini. Mâncarea fast-food, frumos ambalată, dar dăunătoare, este foarte ieftină şi este preferată meselor de calitate, mai scumpe. De aceea oamenii sunt supraponderali”, a povestit angajatul de la Ritz.

A slăbit 40 de kilograme în America


Experienţa americană i-a fost de ajutor lui Edward Răduţ nu numai pe plan financiar. „Până în urmă cu doi ani, eram supraponderal. Preocupat să slăbesc, am căutat împreună cu un nutriţionist o dietă. În şase luni, am ajuns ca de la 115 kilograme să cântăresc cu 40 mai puţin”, a spus tânărul.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite