Ceartă între medici pentru bannerul de protest amplasat pe Spitalul Judeţean din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Managerul Spitalului de Urgenţă din Deva a lipit un anunţ de angajare-protest pe clădirea instituţiei. Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spune că dacă directorul de la spital vrea angajări, trebuie să procedeze conform legii.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva îşi anunţă concursurile pentru ocuparea posturilor de personal medical printr-un banner afişat pe clădirea instituţiei. Mai mult decât atât, prin intermediul acestui anunţ, managementul spitalului strecoară şi o critică la adresa Ministerului Sănătăţii pentru „zgârcenia” cu care acesta a aprobat numărul de posturi în spital.

Potrivit lui Silviu Didilescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, inscripţia de pe clădirea instituţiei se datorează numărului prea mic de posturi de medici aprobate. „E un năduf al meu. Am cerut 16 posturi de medici şi ni s-au aprobat doar patru, plus unul primit de la Consiliul Judeţean, face cinci. E prea puţin pentru nevoile noastre”, a spus managerul. Potrivit sursei citate, concursul pentru posturile de kinetoterapeut se va da în 29 noiembrie, iar cel pentru posturile de asistente medicale este programat pentru 30 noiembrie.

Gest excentric

Dumitra Ştefan, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, etichetează gestul spitalului devean ca o excentricitate. „Dacă managerul de la spitalul din Deva vrea să angajeze medici, trebuie să urmeze procedura legală care începe cu un anunţ în revista «Viaţa medicală». Bannerul nu e decât o excentricitate a conducerii spitalului”, a spus şefa DSP Hunedoara. La nivelul judeţului, spitalele au cerut 145 de posturi de medici, din care Ministerul Sănătăţii a aprobat doar 22.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite