Criză: cadouri second hand de Moş Nicolae

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Milica Henţ cumpără jucării second-hand pentru că sunt mai ieftine
Milica Henţ cumpără jucării second-hand pentru că sunt mai ieftine

Jucăriile din pluş, cumpărate cu doar câţiva lei, se vând ca pâinea caldă. Ursuleţii second-hand au luat faţa celor noi, care încă îşi aşteaptă clienţii să îi dea jos de pe rafturi şi să îi ducă acasă.

Iepuraşi, răţuşte, broscuţe, cai sau staţii de emisie-recepţie, toate acestea şi nu numai se găsesc în magazinele „la mâna a doua”. Deşi mai sunt câteva zile până la Moş Nicolae, goana după jucării a început deja. Pentru că recesiunea  îşi spune cuvântul, acelaşi lucru este valabil şi în materie de cadouri.

Milica Henţ are o nepoţică de numai o lună. Deşi fetiţa este încă mică, deveanca a început deja să-i cumpere jucării. „I-am luat, zilele trecute, un leu din pluş cu numai patru lei. L-am cumpărat de la second-hand pentru că e ieftin. Nu prea îţi poţi permite altceva dacă eşti bugetar şi ai un salariu de câteva sute de lei”, a declarat, în această dimineaţă, femeia de 52 de ani, infirmieră. Nu este singurul caz. Alina Pătresc, de 38 de ani, i-a cumpărat copilului un urs de aproape un metru înălţime. A dat pe el 15 lei şi a ales varianta „mâna a doua” pentru că dacă ar fi apelat la un magazin cu produse proaspăt scoase din fabrică ar fi trebuit să aibă în portofel minimum 40 de lei. „Ce dacă s-a mai jucat şi alt copil cu el? Arată foarte bine! Îl bag în maşina de spălat şi e ca nou”, a spus aceasta.

Vârsta nu contează

Potrivit vânzătoareleor din magazinele second-hand, vârsta nu contează atunci când vrei să faci un cadou. Jucăriile folosite cel puţin o dată sunt cumpărate atât de bunici pentru nepoţi, cât şi de tineri pentru iubite. „Se vinde orice, indiferent de culoare sau formă. Preţurile variază în funcţie de dimensiuni. Jucăriile mai mici costă minimum doi lei, iar cele mari pot ajunge şi la 20 de lei”, a precizat Ioana Păun, comerciant.

Pentru copiii mai puţin cuminţi


Animalele din pluş oferite direct de producători costă de trei-patru ori mai mult comparativ cu cele „la mâna a doua”. Pentru hunedorenii cărora şi preţurile de la second-hand li se par mari pe timp de criză, magazinele de profil oferă reduceri chiar şi de 50 la sută. Pe lângă jucării, la dispoziţia celor interesaţi sunt puse şi tradiţionalele jordiţe, specifice lui Moş Nicolae, sărbătoarea care deschide sezonul cadourilor. De data aceasta, preţurile variază între un leu şi 1,5 lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite