Fără bani de haine pentru sezonul rece: cizmarii câştigă teren în faţa producătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonora Marian nu duce lipsă de muşterii, iar Ionela Moldovan încearcă să atragă clienţi la târg
Leonora Marian nu duce lipsă de muşterii, iar Ionela Moldovan încearcă să atragă clienţi la târg

Încălţămintea reparată la cizmărie şi îmbrăcămintea cumpărată de la second-hand sunt preferate în defavoarea celor noi. În timp ce producătorii prezenţi la expoziţia cu vânzare de la Cinema Patria nu sunt încântaţi de vânzări, cizmarii abia fac faţă comenzilor.


Sezonul rece ne obligă, vrând-nevrând, să ne schimbăm garderoba. Bluziţele cu bretele şi fustiţele trebuie neapărat să facă loc în dulap puloverelor groase, căciulilor şi cizmelor. O primă variantă pentru a umple rafturile cu tot ceea ce ţine de îmbrăcămintea şi încălţămintea de iarnă este o partidă de shopping în magazinele din oraş sau la expoziţia cu vânzare de la Cinema Patria din Deva.

Deschis de trei zile, târgul nu pare a avea însă atât de mulţi vizitatori pe cât ar vrea producătorii. „Am vândut circa 20 la sută din marfa pe care am adus-o cu mine. Sper ca, în weekend, vânzările să crească. Faţă de anul trecut, am scăzut preţurile cu 50 de lei”, a declarat Aurelia Scripcariu, producător din Târgu Mureş.

Muncitorii din atelierele de cizmărie abia fac faţă solicitărilor. Mulţi hunedoreni îşi cumpără încălţăminte din magazinele second hand, iar atunci când se uzează prea rău, o duc la reparat. „Decât să arunci o pereche de cizme care-ţi place din cauză că nu-i mai merge fermoarul sau i s-a rupt tocul, mai bine o aduci la noi”, a spus Leonora Marian, cizmăreasă.

Cât costă reparaţiile şi hainele noi

Pentru a pune un fermoar la o pereche de cizme, trebuie să scoateţi din buzunar suma de 14 lei, dacă nu cumpăraţi pe cont propriu fermoarul, caz în care cifra scade cu patru lei. Dacă vreţi, totuşi, să vă cumpăraţi un lucru proaspăt ieşit din fabrică, o căciulă din blană costă între 200 şi 400 de lei. Lista celor mai căutate articole este urmată de hainele cu glugă şi cele cu interiorul gros, care costă aproximativ 450 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite