Cantina groazei, din Hunedoara, va fi demolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În viitorul apropiat, în locul vechii cantine ar putea fi construit un hotel
În viitorul apropiat, în locul vechii cantine ar putea fi construit un hotel

Ruinele stabilimentului care îi întâmpină pe turişti în drumul spre castel sunt obiectul a numeroase reclamaţii. Actualul proprietar al fostei cantine a combinatului va demola imobilul aflat în paragină, susţin reprezentanţii Primăriei Hunedoara.

Drumul turiştilor spre Castelul Corvinilor din Hunedoara este „presărat” de clădiri aflate în paragină. Una dintre ele, chiar cea mai mare cantină a vechiului combinat siderurgic din Hunedoara a fost, la fel ca multe alte stabilimente care au însemnat ceva pentru trecutul oraşului, ruinată de nepăsare.

Până în urmă cu câţiva ani, stabilimentul cu două etaje fusese unul dintre locurile unde luau masa muncitorii angajaţi pe platformele industriale. „Până la închiderea uzinelor, aici veneau în fiecare zi sute de angajaţi ai combinatului să mănânce. Era şi un loc de întâlnire pentru tinerii care îşi căutau perechea”, şi-a amintit Ştefan Cândea, unul dintre foştii muncitori în siderurgie.

Clădire interzisă

În prezent, cantina situată într-o zonă centrală, la intersecţia dintre Bulevardul Republicii şi strada pe care turiştii ajung la Castelul Corvinilor, situat în apropiere, a ajuns o ruină care, deşi nu este păzită sau îngrădită în totalitate, nu îi mai atrage nici măcar pe oamenii străzii.

Clădirea lăsată fără uşi şi fără ferestre inspiră mai degrabă teamă, pentru că din tavanul ei au început să se desprindă stinghii şi bucăţi de material. „Locul este foarte periculos pentru copii. S-ar putea accidenta jucându-se în cantină”, a spus hunedoreanca Maria Costea, care locuieşte în zonă.

Fosta cantină a combinatului hunedorean a ajuns o dărăpănătură.

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara susţin că, întrucât ruinele care deschid drumul vizitatorilor spre castel nu se află în administrarea municipalităţii, nu au putut decât să îl someze pe proprietar să acţioneze pentru renovarea sau măcar pentru acoperirea imobilului.

Fosta cantină este proprietate privată a unei persoane din Arad. Recent, proprietarul imobilului a depus o cerere de autorizare pentru demolarea stabilimentului”, a declarat Monica Rada, consilierul primarului Hunedoarei.



Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite