Peste 400 de joburi pentru şomeri: cele mai multe oferte vizează muncitorii necalificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii fără loc de muncă au la dispoziţie, astăzi, peste 450 de joburi. Exceptând muncitorii necalificaţi la asamblarea şi montarea pieselor, la mare căutare sunt şi persoanele care deţin calificare pentru meseria de lăcătuş mecanic, dar şi cele care ştiu să lucreze în domeniul confecţiilor textile.


De pe lista posturilor vacante nu lipsesc joburile sezoniere, întrucât este nevoie de 19 barmani, în mare parte în municipiul Deva, precum şi de 21 de chelneri, tot în oraşul de la poalele Cetăţii. La polul opus se află domeniile unde nu există decât câte un post vacant. Aici se încadrează, printre altele, calificările de tractorist, şef agenţie bancară şi femeie de serviciu.

Au avut noroc

Ultima bursa a locurilor de muncă, organizată săptămâna trecută, a fost una cu noroc pentru aproximativ 250 de hunedoreni, care au reuşit să se angajaze. Exceptând persoanele care au fost angajate pe loc, alţi circa 350 de hunedoreni au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara va afla, după o lună, câţi dintre ei au fost efectiv angajaţi.

În prezent, la nivelul judeţului Hunedoara există peste 20.000 de şomeri, aproape 3.000 dintre aceştia intrând în rândul persoanelor fără loc de muncă în luna iulie, circa 500 provenind din rândul proaspeţilor absolvenţi de liceu sau facultate.  Rata şomajului este de 10, 24 la sută, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 0,9 puncte procentuale.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite