Aduce bisturiul „hi-tech” în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cosmescu a plănuit, din biroul său american, investiţia în judeţul natal
Ioan Cosmescu a plănuit, din biroul său american, investiţia în judeţul natal

Ioan Cosmescu, un hunedorean stabilit în SUA, va construi la Orăştie o fabrică de aparatură medicală unicat în Europa. Compania americană I.C Medical, a cărui manager este inventatorul bisturiului cu radio-frecvenţă, a semnat un contract cu S.C. Chimica Orăştie.

Cele mai avansate bisturie din lume, inventate de inginerul Ioan Cosmescu, un hunedorean stabilit în SUA din 1983, vor fi fabricate la Orăştie. Societatea Chimica Orăştie a oferit spaţiul necesar construcţiei.

Conform înţelegerii, în perioada imediat următoare va începe construcţia fabricii, care ar trebui finalizată în mai. Investiţia iniţială depăşeşte un milion de dolari şi va oferi, într-o primă fază, aproximativ 40 de joburi.

„Este prima investiţie de acest gen din Europa. În următorii cinci ani, fabrica de la Orăştie va deveni cel mai important punct pe harta fabricanţilor de instrumentar medical. Aici vor fi realizate şi alte instrumente chirurgicale. Produsele se adresează pieţelor de profil din SUA, Asia, Europa şi Africa”, a declarat Cosmescu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite