Peste 50 de milioane de euro pentru un proiect european, pierduţi din cauza unor semnături false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii nu au antrenament în selectarea gunoaielor
Arădenii nu au antrenament în selectarea gunoaielor

Investiţia în groapa ecologică din judeţul Hunedoara este periclitată de o listă de semnături care par a fi false. Ca să nu piardă finanţarea de 50 de milioane de euro, administraţia judeţului are 60 de zile ca să găsească o nouă locaţie pentru deponeu.

Judeţul Hunedoara riscă să rateze pentru a treia oară intrarea într-o nouă eră a gestionării deşeurilor menajere. Cu 60 de zile înaintea termenului limită de depunere a proiectului destinat atragerii de fonduri pentru  construirea unei gropi de gunoi ecologice,  amplasamentul acestuia de la Bârcea este invalidat de o listă de semnături a unor persoane care nu sunt de acord cu această locaţie. Potrivit lui Mircea Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, semnăturile par a fi falsuri.

„Astăzi un inspector va verifica, într-o acţiune door-to-door, autenticitatea acestor semnături ale locuitorilor din Bârcea. Riscăm să  pierdem 51 de milioane de euro şi şansa unei gestiuni nepoluante a gunoiului în judeţ din cauza unor falsuri”, spune oficialul. Ca soluţie, CJ Hunedoara analizează totuşi posibilitatea relocării de urgenţă a investiţiei de la Bârcea în localitatea Veţel. „Costul salubrităţii va fi mai mare cu deponeul la Veţel din cauza distanţelor mai mari de transport”, spune Mircea Moloţ.

Judeţul Hunedoara a pierdut în ultimii opt ani, două ocazii de a avea deponeu ecologic de gunoi. „În 2002 pe programul PHARE şi în 2005 pe ISPA, proiectele au fost abandonate în diferite stadii. Dacă şi acum pierdem finanţarea europeană, alta nu vom mai primi decât după 2013 eventual”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul Agenţiei Judeţene de Mediu Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite