Astrologii îşi fac cabinete pentru clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada muncii în ilegalitate a astrologilor, vrăjitoarelor şi ghicitoarelor s-a terminat la 31 decembrie 2010. Din acest an, toate aceste ocupaţii au fost recunoscute oficial ca meserii, fiind înscrise în nomenclatorul de Clasificare a Ocupaţiilor din România (COR), la categoria „serviciilor personale”.

Aşadar, din acest moment,  „ghicitorii” în planete sau în globul magic îşi vor putea deschide cabinete cu firma pe uşă. Este şi intenţia hunedorencei  Daniela Velicicu, alias Selena, de meserie astrolog.

„Suntem în sfârşit recunoscuţi ca breaslă în România. Pentru mine schimbarea va însemna un impozit în plus pe care va trebui să-l plătesc pe munca de astrolog. Dacă finanţele îmi vor permite voi deschide un cabinet de astrologie”, spune Selena. Aceasta a mai adăugat că se consideră totuşi uşor jignită din cauză că meseria ei a fost cuprinsă în aceeaşi categorie cu cea de vrăjitor, ghicitoare şi valet.

Colegi cu vrăjitorii


„Mi se pare înjositor că autorităţile ne-au făcut colegi de meserie cu Mama Omida şi majordomii. Noi nu umblăm cu vrăji şi nici nu servim prânzul stăpânului. Astrologia este o meserie mai apropiată de ştiinţele exacte, decât de ghicitul în cafea”, spune Selena.


Referitor la recunoaşterea meseriei de „ghicitoare”,  una din clarvăzătoarele hunedorence spune că nimic nu se va schimba. „Nu am ce să spun. Noi aşa cum am lucrat o să lucrăm şi de acum înainte. De plata impozitului nu ştiu nimic”, spune ghicitoarea.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite