Alin Simota, cel mai bogat hunedorean este anchetat pentru fraude economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarul Alin Simota este urmărit penal pentru emitere de cecuri fără acoperire. Pentru a nu fi acuzat de înşelăciune, Simota a început să plătească furnizorilor din datorii ca aceştia să nu facă plângere penală.

Alin Simota, cel mai bogat hunedorean, este  urmărit penal pentru emitere de cecuri fără acoperire. Potrivit lui Dorica Maniu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani, procurorii au început ancheta în cazul omului de afaceri în data de 19 martie. Alin Simota a ajuns în atenţia ofiţerilor de la serviciul de investigare a fraudelor după ce mai multe bănci au sesizat introducerea mai multor file fără acoperire emise de firmele miliardarului. Acesta ar fi cumpărat de la mai multe companii diverse produse, în principal materiale de construcţii. 

Prejudiciul se ridică la peste 200.000 de lei. Surse din anturajul omului de afaceri au declarat că creditorii şi-au recuperat deja mare parte din bani, întrucât Simota şi-a plătit aproape toate obligaţiile avute. Contactat de Adevărul de Seară Hunedoara, Alin Simota a declarat că nu ştie nimic despre dosarul penal aflat în ancheta procurorilor şi nu are nimic de comentat. Pentru emitere de filă fără acoperire, Alin Simota riscă o amendă administrativă de până la 1000 de lei, sau, dacă se ajunge în instanţă, o pedeapsă privativă de libertate de la 6 luni la un an.

Cu o avere estimată de „Forbes 500 Miliardari” la 25 de milioane de euro, Alin Simota este la această oră cel mai bogat hunedorean. El are în proprietate un lanţ de magazine, un bar, telescaunul din Parâng şi cabana Rusu. De asemenea, Alin Simota este şi finanţatorul echipei Jiul Petroşani.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite