8 Martie umple buzunarele comercianţilor de flori din pieţele hunedorene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Femeii umple buzunarele vânzătorilor de flori, care îi îmbie pe deveni cu cele mai colorate şi înmiresmate plante.

Mai este o zi până la 8 Martie, dar bărbaţii au luat deja cu asalt florăriile din piaţa centrală a Devei pentru a cumpăra un buchet de flori mamelor, nevestelor sau iubitelor. Asta spre bucuria florăreselor, care se aşteaptă ca 8 Marie să le aducă vânzări mari. „Bărbaţii profită de faptul că e dumincă şi dacă tot vin la piaţă cumpără şi flori. Oferta este foarte variată şi pentru toate buzunarele. Avem garoafe, trandafiri, orhidee de la preţuri cuprinse între 10 şi 45 de lei. Avem şi aranjamente florale mai deosebite, la 100 de lei buchetul”, a declarat Maria Vişan, florăreasă.

Aceasta a adăugat că printre cei mai fideli cumpărători sunt bărbaţii trecuţi de prima tinereţe şi că adolescenţii nu au deprins încă obiceiul de a cumpăra flori. Florin Filimon a cumpărat azi patru buchete de flori, pe care a plătit 60 de lei. „Sunt scumpe, dar n-am ce face. Un buchet trebuie să-l dau nevestei, unul fiicei mele, unul pentru mama şi obligatoriu unul pentru mama soacră. Asta ca să am zile bune cu ea”, spune Filimon.

Fenomen în scădere

Florăresele spun că se aşteaptă la vânzări duble faţă de o zi normală şi că mâine vor avea un nou val de clienţi, când bărbaţii vor veni să cumpere flori pentru colegele de serviciu.

„E bine că 8 Martie pică în zi lucrătoare. Mai duc şi bărbaţii un buchet de flori la serviciu, iar noi mai câştigăm un ban”, este de părere Maria Cristea, florăreasă. Femeia vinde flori de 20 de ani şi spune că de la an la an tot mai puţini bărbaţi se hotărăsc să cumpere un buchet de flori.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite