Invitaţie de weekend: Traseu de aventură în tabăra Râuşor, din Munţii Retezat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii care iubesc muntele sunt invitaţi în weekend la Râuşor, complexul turistic din inima Masivului Retezat şi unul dintre locurile de pornire în expediţii spre lacurile glaciare. Recent, în tabăra de la Râuşor a fost inaugurat „traseul aventurii”, dedicat turiştilor care vor să încerce senzaţiile tari într-un mod cu totul ecologic, după cum susţin administratorii complexului turistic. 

Traseul, suspendat la aproximativ zece metri deasupra pământului, este solicitant, dar sigur, în acelaşi timp.

Turiştii care vor să îşi învingă temerile pornesc pe un „pod indian”, construit din scânduri, întrerupte la mijloc de o bârnă de patru metri, pe care echilibrul este pus serios în dificultate.

Aventura continuă pe porţiunea de butuci suspendaţi, care se balansează la cea mai mică mişcare, apoi turiştii trebuie să treacă peste „şarpele” construit din bucăţi de lemn puse în zig-zag, să atârne în inele, la patru metri înălţime, şi să se caţere pe plasa de pescar.

Finalul „traseului aventurii”, în care turiştii trebuie să încerce mersul pe cablurile suspendate, este istovitor, însă cei care ajung la capăt au parte de senzaţiile unice ale coborârii pe tiroliană, care îi va readuce cu picioarele pe pământ. 

Citește reportajul integral în săptămânalul ADS Hunedoara.

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

ADS Hunedoara
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite