Magistraţii hunedoreni au muncit mai mult în 2011 şi se confruntă cu o criză de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 70.000 de dosare au avut de soluţionat, anul trecut, instanţele din judeţ, cu peste şapte mii mai multe decât în 2010, conform bilanţului dat publicităţii de Tribunalul Hunedoara. La fel ca şi în anii anteriori, în 2011, instanţele hunedorene nu numai că s-au confruntat cu un volum mai mare de cauze, ci şi cu un deficit de magistraţi, înregistrându-se o încărcătură pe judecător de aproximativ o mie de ca

Fie sau înmulţit infractorii, fie magistraţii sunt prea puţini, cam aşa s-ar putea explica numărul tot mai mare de procese aflate pe rolul instanţelor din judeţ, care în 2011, comparativ cu anul anterior, a crescut cu aproximativ 10 procente, informează Servus Hunedoara. Astfel, dacă în 2010 judecătorii hunedoreni au avut de soluţionat puţin peste 61.000 de dosare, anul trecut, numărul acestora a înregistrat o creştere importantă, cu circa 7.300 de cauze în plus. Aproape 80 la sută din totalul dosarelor le-au avut spre soluţionarea magistraţii de la cele şase judecătorii aflate în circumscripţia Tribunalului Hunedoara, mai precis Deva, Brad, Haţeg, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani.

Dintre cele şase judecătorii, cel mai mult au avut de lucru magistraţii de la Deva, care, în 2011, au avut fiecare de soluţionat în medie 1.553 de cauze. Şi cei 32 de judecători de la Tribunalul Hunedoara (mai puţini cu trei faţă de cât este prevăzut în statutul de funcţii) au fost aglomeraţi anul trecut, aceştia având de soluţionat, în 2011, fiecare cam 955 de cauze. Dintre cele patru secţii ale Tribunalului Hunedoara, cele mai multe dosare de soluţionat au fost pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal. În ceea ce priveşte situaţia posturilor vacante de judecător, în judeţul Hunedoara numărul acestora este în prezent 13, cele mai multe (patru) fiind la tribunal.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite