Mai mulţi hunedoreni au rămas fără apă caldă din cauza conductelor îngheţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii ApaProd au primit numeroase astfel de sesizări în ultima perioadă, însă dezgheţarea ţevilor poate fi făcută doar în cazul în care acestea au fost corect instalate.

Din cauza gerului, mai mulţi locuitori ai judeţului au rămas fără apă, după ce branşamentele din subsolurile caselor au îngheţat, informează Mesagerul Hunedorean. „Este vorba, în general, despre consumatori care stau la case, unde fie le îngheaţă ţevile în căminul cu apometre, fie le îngheaţă instalaţia de sub pământ. În cazul ţevilor din cămine, dezgheţarea poate fi făcută cu ajutorul unui dispozitiv special care degajă căldură dar, dacă au instalaţia îngheţată sub pământ, nu avem cum să o dezgheţăm, iar vina e a consumatorului, că nu a respectat normele tehnice, potrivit cărora adâncimea prevăzută pentru îngroparea ţevilor este de 80 – 100 centimetri”, a declarat Bogdan Leucuţa, asistent relaţii publice şi comunicare în cadrul SC ApaProd SA. Acesta a mai precizat că majoritatea sesizărilor vin de la consumatori din oraşul Hunedoara, de pe străzile Carpaţi, Buituri, Popa Şapcă, Ştefan cel Mare sau Rotarilor, dar şi de la consumatori din Deva, Călan şi alte localităţi din aria de operare.

„Putem vorbi de câteva zeci de sesizări primite în ultima săptămână din toată aria de operare, respectiv din Deva, Hunedoara, Simeria, Călan, Haţeg, Brad, Geoagiu şi Certej. Aproximativ două treimi din totalul acestora sunt venite de la consumatori care locuiesc la bloc, iar restul de la cei care stau la case. Îi sfătuim pe oameni să acopere căminele în care sunt apometrele, să îngroape instalaţiile la adâncimi corespunzătoare şi să îşi izoleze ţevile cu vată de sticlă”, a adăugat Bogdan Leucuţa.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite