Complexul Hunedoara va trebui să importe aproximativ 500.000 de tone de huilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Electrocentrale Paroşeni. FOTO: termoelectrica.ro
Electrocentrale Paroşeni. FOTO: termoelectrica.ro

Începutul lunii septembrie va aduce, în piaţa de energie, un nou actor - Complexul Hunedoara, format prin fuziunea Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Paroşeni. Viitorul complex va trebui să achiziţioneze 500.000 de tone de huilă de import pentru a-şi îndeplini producţia necesară programului de iarnă.

 Noul Complex este pregătit să facă faţă programului de iarnă aprobat de Guvern. Potrivit declaraţiilor Danei Dinuleţ, reprezentantul Electrocentrale Deva, acordate pentru bursa.ro, viitorul complex va beneficia, pentru cele şase luni de iarnă, de circa un milion tone huilă de la Compania Naţională a Huilei (CNH). Complexul Hunedoara va mai trebui să achiziţioneze, încă 500.000 de tone de huilă de import pentru a-şi îndeplini producţia necesară programului de iarnă, explica bursa.ro.

CNH are în vedere pentru iarnă livrarea unei cantităţi de circa 410.000 de tone către Paroşeni şi aproximativ 750.000 tone către Mintia (Deva), a declarat, în Focus Energetic, David Botea, reprezentantul companiei. "Capacitatea totală a companiei este de 2,3 milioane tone huilă pe an. Compania deţine licenţă de exploatare până în anul 2024 pentru rezerve exploatabile de circa 94 milioane de tone. Nu o să putem să creştem foarte mult capacitatea de producţie. Problemele noastre sunt legate de investiţiile care nu s-au făcut şi suntem limitaţi de capacităţile pe care le avem puse în funcţiune la ora actuală şi cele care urmează să fie puse în funcţiune luna viitoare", a subliniat David Botea.

Patru mine viabile din CNH urmează să intre în componenţa Complexului Hunedoara. Restul de trei vor mai beneficia de subvenţii până în 2018, fiind programate pentru închidere şi ecologizare, conform sursei citate, bursa.ro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite