Care sunt paşii unui CV făcut „ca la carte”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scrierea corectă unui curriculum vitae este prima etapă absolut necesară atunci când vă căutaţi un job. Orice angajator care citeşte un CV vrea să afle rapid ce aţi lucrat anterior, rezultatele obţinute şi datele dumneavostră de contact.

Un curriculum vitae scris „ca la carte” reflectă în mod fidel cine sunteţi. Este uşa de acces spre primul interviu de angajare şi concentrează datele esenţiale despre dumneavostră, pornind de la experienţa profesională la activităţile din timpul liber.

În momentul în care vă apucaţi să puneţi pe foaie ceea ce aveţi în minte, încercaţi mai întâi să faceţi o selecţie pe o ciornă. Determinaţi aspectele pe care le veţi evidenţia şi căutaţi acele elemente care vor permite angajatorului să înţeleagă cu adevărat ce aţi realizat până acum şi ce vă deosebeşte de alţi candidaţi pe acelaşi post.

Orice CV începe cu datele despre starea civilă, numele şi prenumele, adresa de domiciliu şi telefonul. Vârsta, situaţia familială şi naţionalitatea le indicaţi doar dacă le consideraţi atuu-uri pentru slujba pe care o căutaţi. Rubrica „pregătire” trebuie să redea studiile pe care le aveţi.

Punctele forte

În cazul în care nu aveţi o experienţă profesională bogată, specialiştii indică să întocmiţi, succesiv, o listă a slujbelor pe care le-aţi avut. De reţinut că joburile de la începutul carierei se menţionează doar în cazul începătorilor. Ordinea cronologică inversă a slujbelor este recomandată în cazul în care doriţi un post în ultimul sector în care aţi mai lucrat.

Citește reportajul integral în săptămânalul ADS Hunedoara.

ADS Hunedoara
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite