Autorităţile locale inventează „taxa SMURD” pentru finanţarea serviciului de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Taxa SMURD" ar fi de 4,2 lei anual de fiecare hunedorean
"Taxa SMURD" ar fi de 4,2 lei anual de fiecare hunedorean

Conform calculelor făcute de reprezentanţii SALVITAL, ONG-ul care administrează SMURD, pentru finanţarea serviciului de urgenţă  fiecare hunedorean ar trebui să plătească anual o taxă de 4,2 lei

Potrivit autorităţilor publice locale, evitarea pe viitor a blocajului financiar al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Hunedoara se poate face în condiţiile în care fiecare hunedorean va plăti anual o taxă. Este şi subiectul întâlnirii iniţiate de  Consiliul judeţean (CJ) Hunedoara cu cei 69 de primari din judeţ. „Consider că cea mai corectă formă de finanţare a SMURD este stabilirea pentru fiecare primărie a unei taxe anuale pe cap de locuitor. Dat fiind serviciul vital asigurat de ambulanţele SMURD, nu cred s-ar împotrivi cineva acestei forme de finanţare. În plus, s-ar creea şi o proporţionalitate justă între mărimea comunităţii şi aportul ei la finanţarea SMURD”, spune pentru ADS Hunedoara, Mircea Moloţ, preşedintele CJ Hunedoara.


Patru lei pe an pentru SMURD
Reprezentanţii Salvital, ONG-ul care administrează SMURD, şi-au făcut deja un calcul privitor la cât ar trebui să plătească pe an fiecare hunedorean pentru finanţarea serviciului. Potrivit preşedintelui Salvital, Petru Mărginean, o „taxă SMURD” de 4,2 lei pe an pe cap de hunedorean, ar acoperi nevoile financiare ale serviciului de urgenţă. Salvitat are de încasat de la primării restanţe de peste 700 de mii de lei, ONG-ul fiind în proces cu autorităţile locale din Ilia, Geoagiu, Simeria şi Lupeni pentru recuperarea banilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite