Gara Devei, şantier părăsit la un an de la începerea lucrărilor de renovare. Ce au descoperit constructorii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gara Devei. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL
Gara Devei. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Lucrările de renovare a gării Devei sunt oprite, la un an de când clădirea principală a staţiei CFR a intrat în şantier.

Lucrările de modernizare a gării Devei au ajuns în impas, la un an de când clădirea de călători a staţiei CFR a intrat în şantier. În timpul săpăturilor la fundaţia viitorului lift din gară, constructorii s-au confruntat cu probleme legate de starea în care se află structura clădirii.

GALERIE FOTO - GARA DEVEI

VIDEO - LUCRĂRI OPRITE ÎN GARA DEVEI

Lucrările au fost oprite în aşteptarea rezultatelor unor noi verificări tehnice. Între timp, gara decopertată, înconjurată cu garduri, a rămas pustie, în aşteptarea întoarcerii muncitorilor.

Tunelurile feroviare spectaculoase de pe valea Mureşului. Cum arată după doi ani de lucrări VIDEO

Nodul feroviar Simeria trece prin mari transformări. Cum arată şantierul din vestul României VIDEO

Povestea celor mai vechi poduri rămase pe râul Mureş. Cum arată acum coloşii de fier din secolul al XIX-lea VIDEO

„În urma intervenţiilor de desfacere a finisajelor şi a pardoselilor, precum şi a lucrărilor de săpătură la fundaţiile liftului proiectat, au fost relevate aspecte neprevăzute, legate de geometria şi starea fizică a elementelor structurale, ceea ce a impus necesitatea adaptării soluţiilor tehnice, la situaţia existentă în teren, şi anume compatibilizarea expertizei tehnice iniţiale cu situaţia relevată după decopertare, astfel încât comportamentul structural în exploatare, al clădirii de călători din Staţia Deva, să îndeplinească cerinţele prevăzute în proiect.  Ţinând cont de recomandările din cadrul completărilor expertizei tehnice, existente pentru clădirea de călători din Staţia Deva, s-a impus elaborarea unei noi documentaţii, care va conţine detaliile tehnologice de execuţie ce vor fi aplicate pe şantier, astfel încât lucrările de reabilitare a clădirii să poată fi reluate”, a informat Compania Naţională „CFR”, într-un răspuns transmis adevarul.ro. 


Gara Devei. VIDEO: ADEVĂRUL

Clădirea de călători, veche din 1985, a intrat în şantier în vara anului trecut. Potrivit proiectului, la parter şi la etajul 1 al gării evei vor fi amenajate săli de aşteptare, grupuri sanitare, spaţii comerciale şi birouri de informaţii şi bilete, iar separat de holul principal se va crea o zonă de birouri cu accese individuale. Etajul al doilea va fi recompartimentat, iar deasupra lui va fi realizat, parţial, al treilea etaj, care va funcţiona ca spaţiu expoziţional. Pentru accesul la etajele 2 şi 3, unde se vor amenaja spaţiile pentru diverse activităţi culturale, întruniri, expoziţii, se va monta un lift în exteriorul clădirii, un lift panoramic, din sticlă, cu vedere spre cetate. 

Termenul estimat de finalizare a investiţiei la întreg tronsonul feroviar Simeria – Gurasada, inclusiv lucrărilor derulate în staţia CFR Deva este anul 2023. Lotul Simeria – Gurasada face parte din Tronsonul Km 614 – Simeria noua magistrală feroviară de peste 140 de kilometri aflată în şantier în vestul ţării, a cărei finalizare a fost estimată în 2022. Magistrala va cuprinde 60 de kilometri de traseu nou şi nouă poduri peste râul Mureş. Investiţia face parte din proiectul de refacere a căii ferate Simeria – Arad, parte din Coridorul Feroviar Rin-Dunăre Nord.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şantierul magistralei feroviare de mare viteză din vestul României. Unde sunt punctele critice VIDEO

Cel mai vechi pod feroviar peste Mureş a ajuns istorie. Cum arată noile poduri ale magistralei din vest VIDEO

Intersecţia istorică a podurilor feroviare de pe Mureş: podul modern şi colosul ridicat de peste 150 de ani VIDEO

Arsenal uriaş de muniţie descoperit în gara Simeria. Povestea bombelor care au zguduit oraşul în 1944 FOTO

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite