Letiţia Moisescu, la un pas de Eurovision 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Letiţia Moisescu
Letiţia Moisescu

Piesa hunedorencei s-a clasat pe locul cinci în finala Selecţiei Naţionale a Concursului muzical Eurovision 2011. Îşi trăieşte viaţa prin muzică. Prima apariţie pe scenă a a avut loc în localitatea natală Ostrov, undeva lângă Haţeg, la o serbare organizată de grădiniţă.

"Nu împlinisem încă patru ani şi cântam pe scenă. De atunci nu m-am putu dezlipi de ea. Practic, cânt de când mă ştiu”, spune hunedoreanca.

La sugestia mamei sale, interpreta de folclor Elena Moisescu, Letiţia s-a înscris, în clasa a şasea, la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, din Deva. Doi ani mai târziu, a urmat şi cursuri de canto la Casa de Cultură din capitala judeţului. „Întotdeauna le-am fost recunoscătoare profesorilor mei. Fără ei, n-aş fi reuşit să fac mare lucru, în ciuda talentului pe care mi l-a dat Dumnezeu. Amintesc cu plăcere numele celor care mi-au îndrumatrpimii  paşi: Mariana Onţanu-Crăciun, Nicolae Icobescu, Tiberiu Bardan şi mulţi alţii”, spune Letiţia.

A cântat pentru japonezi
După absolvire, Letiţia a plecat în Austria unde a studiat design-ul. Cu toate acestea simţea chemarea scenei. Aşa se face că, în 2007, cânta în ţara Soarelui Răsare. „Am avut un contract de şase luni în Japonia. A fost o experienţă deosebită pe care aş repeta-o oricând. Acolo am cunoscut-o pe , Kazy Kumazaky, o impresară cu care colaborez şi astăzi”, povesteşte hunedoreanca. Nici contractele din Europa nu-i sunt străine. Hunedoreanca a cântat pe scene din Italia, Franţa şi Austria.

La un pas de Eurovision
De doi ani, Letiţia colaborează cu Play&Win, adică Adică Sebastian Barac, Marcel Botezan şi Radu Bolfea - trei tineri din Alba-Iulia, cei mai bine cotaţi compozitori din Europa de Est, care au compus hituri pentru Inna, Activ, Akcent, 3SE şi Impact. „Lucrăm foarte bine împreună. Sunt băieţi talentaţi şi, mai ales, sunt originari din acelaşi oraş în care m-am născut şi eu, Alba-Iulia. Anul acesta, ne-am hotărât să ne înscriem în competiţie pentru Eurovision 2011 iar piesa interpretată de mine a ajuns în finală”, spuner artista.

Piesa interpretată de ea, „Dreaming of You”, ocupă locul 5, cu 89 de puncte, pe lista celor 13 finaliste în faza naţională a celebrului concurs muzical care va avea loc anul viitor, în Germania. Pe primul loc al clasamentului s-a situat Hotel Fm, cu „Change”, cumpusă de Gabriel Băruţă pe versurile Alexandrei Ivan. Totalul pieselor înscrise în concurs a fost de 90, dar şase dintre ele nu au ajuns la jurizare din pricina documentaţiei incomplete.

Întrebări şi răspunsuri

Ce şanse ai să ajungi pe scena Eurovisionului?
Selecţia finală va fi pe 31 decembrie. Eu am tras biletul cu numărul trei. Din câte ştiu piesa mea este foarte bine cotată. Prin urmare mă aştept să reprezint România la Eurovision. Sigur, totul depinde de juriu şi de şansă.

Cum a fost experienţa în Ţara Soarelui Răsare?
A fost ceva unic. Am avut ocazia să cunosc o altă lume să intru în contact cu o civilizaţie care te copleşeşte. Sunt amintiri de neuitat pe care le-aş repeta oricând. Păstrez încă legătura cu multe persoane pe care le-am cunoscut în Japonia. Artişti, cântăreţi şi impresari.

Ce-i place
Artistei îi place să cânte. „Cred că tot ce sunt pot exprima pe scenă. Niciodată nu am reuşit să fiu eu însămi decât pe scenă. Iubesc muzica cu tot ceea ce reprezintă ea”, spune Letiţia.

Ce nu-i place
„Chiar dacă pare un lucru banal, totuşi, mie nu-mi place minciuna. De asemenea, nu-mi plac oamenii neserioşi care spun un lucru şi nu se ţin de cuvânt. Într-un fel şi asta este tot o minciună”, spune artista.

PROFIL
Născută: 04.06.1983
Studii: Studentă
Experienţă: Artist
Familie: Căsătorită

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite