Drumul Naţional 7 şi zeci de gospodării din judeţul Hunedoara au fost inundate, în urma furtunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 20 de gospodării şi case din zona Simeriei, dar şi un drum european au fost inundate, în urma furtunii de câteva zeci de minute, înregistrată în cursul după-amiezii de joi.

Ploile torenţiale înregistrate joi după-amiază au provocat inundaţii în circa 20 de gospodării din satele Rapolt şi Spini, aflate în zona Simeriei. Şuvoaiele de apă au inundat şi Drumul Naţional 7, îngreunând circulaţia autoturismelor.

„Pompierii au intervenit în ajutorul localnicilor afectaţi de inundaţii”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Furtuna a durat mai puţin de jumătate de ore, însă a fost violentă şi abundentă.

Acumularea mare de apă a generat scurgeri pe versanţi, ce au afectat 7 curţi şi 2 locuinţe, în localitatea Rapoltul Mare. „Cu ajutorul motopompelor pompierii au evacuat apa din beciurile şi gospodăriile localnicilor. În plus, pompierii au acţionat pentru evacuarea dintr-o casă inundată a unei femei imobilizată la pat. Scurgerile pe versanţi au afectat şi 10 gospodării şi o casă în localitatea Spini, tot aici, pământul şi crengile angrenate de precipitaţii inundând DN 7, pe un segment de câteva zeci de metri”, a informat Inspectoratul pentru SItuaţii de Urgenţă Hunedoara.

Circulaţia pe DN 7, în localitatea Spini, s-a desfăşurat cu dificultate până când echipele de la Drumuri Naţionale au intervenit cu utilaje pentru curăţarea carosabilului.

În Mărtineşti, Valea Sângeorgiului şi Jeledinţi torenţii au afectat o casă, un podeţ, 53 de gospodării şi 40 de fântâni.

image

Operaţiunile de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, ce au afectat judeţul Hunedoara, în cursul după-amiezei de joi, continuă şi pe timpul nopţii în localităţile Spini şi Rapolt. Pompierii acţionează cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din casele, beciurile şi curţile oamenilor, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Vineri, de la primele ore ale dimineţii, echipaje de pompieri vor relua acţiunile de curăţare a fântânilor în Mărtineşti şi Valea Strei Sângeorgiu. Ei vor fi însoţiţi de specialişti ai DSP care vor verifica potabilitatea apei, a completat ISU Hunedoara.

Până când apa din fântânile oamenilor va fi bună de băut, pompierii vor distribui apă potabilă, cu o cisternă cu capacitate de 5.000 de litri, în zonele afectate de torenţii generaţi de ploi.  


Vă recomandăm şi:

VIDEO Fenomene meteo periculoase: furtunile au smuls copaci şi acoperişuri în Hunedoara

Mai multe acoperişuri au fost distruse în urma furtunilor din ultimele ore, înregistrate în judeţul Hunedoara. Şi salcia de poalele Castelului Corvinilor a fost smulsă de vântul puternic.

Fenomen rar surprins de un fotograf după o furtună puternică: imaginile inedite au fascinat o mulţime de oameni

Locuitorii municipiului Brad au fost martorii unui fenomen rar, apărut după o furtună. Fotografiile realizate Ioan Benea Jurca, în clipele în care cerul a început să se limpezească, i-au lăsat fără cuvinte pe privitori.

VIDEO Hunedoara inundată după o furtună devastatoare: zeci de străzi au rămas sub ape, iar canalizarea a cedat

Mai multe cartiere din Hunedoara au fost inundate în această după-amiază, în timpul unei furtuni devastatoare. Zeci de străzi sunt încă acoperite în totalitate cu apă, iar traficul rutier se desfăşoară cu dificultate.

Zidul dacic a cedat după două milenii. Cum arată locurile din Sarmizegetusa Regia, devastate de fagii prăbuşiţi

Sarmizegetusa Regia este afectată din ce în ce mai des de prăbuşirea fagilor seculari aflaţi în împrejurimile ei, susţin administratorii monumentului UNESCO. Unele ziduri vechi de două milenii au fost distruse parţial de copacii doborâţi de furtuni, însă îndepărtarea lor s-a dovedit riscantă pentru reprezentanţii Sarmizegetusei Regia, care s-au ales cu o plângere penală.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite