Care sunt domeniile economiei hunedorene stimulate de autostrada Deva-Orăștie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furnizorii de materii prime pentru construcția de drumuri, piața imobiliară și piața serviciilor vor putea puncta la capitolul profit odată cu începerea construcției la tronsonul de autostradă Deva - Orăștie

Dincolo de stimularea pieței muncii, demararea lucrărilor la tronsonul de autostradă Deva-Orăștie, anunțată pentru luna mai, va genera o dezvoltare pe orizontală care va angrena o serie de domenii ale industriei județului Hunedoara. Primul semnal a venit de pe piața imobiliară austriecii de la Strabag solicitând zeci de apartamente pentru a le închiria. Potrivit lui Florin Negoiță, expert imobiliar, compania austriacă, a devenit un client important pentru piața imobiliară locală. “Firma a solicitat 40 de apartamente pentru închiriere și un spațiu de 500 de metri pătrați pentru birouri. Sunt vizate apartamentele de două camere, care vor fi oferite angajaților companiei”, spune expertul.


Materiale de construcții


Un alt domeniu care va fi revigorat de construcția autostrăzii este cel al furnizorilor de materii prime. “Austriecii semnează deja contracte cu firme care le pot asigura materii de bază pentru construcția de drumuri. Având în vedere cantitățile uriașe solicitate, este evident că acest lucru va genera noi locuri de muncă și o creșetere a cifrelor de afaceri pe acest segment de piață”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Attila Deszi.
Și piața servicilor este în vizorul austriecilor. “Am avut o serie de întâlniri cu oamenii de afaceri austrieci pentru un contract de întreținere a mașinilor și utilajelor ce urmează să fie aduse din Austria”, a spus administratorul unei fiorme din județ. Nici firmele de catering nu au fost uitate de austrieci. Acestea vor furniza mâncare pentru angajații companiei aflați pe șantier. 


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite