Hunedoara: De două ori mai multe divorţuri decât căsătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: De două ori mai multe divorţuri decât căsătorii
Hunedoara: De două ori mai multe divorţuri decât căsătorii

Numărul cuplurilor care spun  ,,DA” în faţa ofiţerului de stare civilă scade pe zi ce trece.

În primele cinci luni ale anului, numărul căsătoriilor a scăzut cu 150, comparativ cu 2008. 

Lipsa banilor, greutăţile de zi cu zi şi nesiguranţa unui loc de muncă îi determină pe hunedoreni să se gândească de două ori înainte de a-şi întemeia o familie. Numărul cuplurilor care decid să-şi trăiască viaţa în doi scade pe zi ce trece.
În primele cinci luni ale acestui an, la nivelul judeţului s-au înregistrat aproape 700 de căsătorii. Numărul este mult mai mic faţă de de anul trecut, aceeaşi perioadă, când s-au înregistrat cu 150 de perechi mai mult. Tendinţa pare să se menţină, întrucât, în viitorul apropiat, puţini hunedoreni au anunţat că vor să-şi pună verigheta pe deget.

,,Până astăzi, la biroul de stare civilă din reşedinţa de judeţ s-au prezentat doar 225 de cupluri, comparativ cu anul trecut când numărul lor a fost mai mare cu 40. Tendinţa de scădere se va menţine în continuare, fiind deja o realitate de câţiva ani încoace”, a declarat şeful Biroului de Stare Civilă din Deva, Virgil Davidescu.

Căsătoriile scad, divorţurile cresc

Pe de altă parte, în timp ce căsătoriile scad, divorţurile sunt în floare. De la începutul anului până în prezent, peste 500 de familii hunedorene s-au destrămat. Numărul acestora este aproape egal cu cel de anul trecut.  Cum era de aşteptat, având în vedere căsătoriile versus divorţurile, nici numărul naşterilor nu este prea îmbucurător. Cum tot mai puţine persoane îşi declară oficial iubirea, iar multe dintre cele care deja au făcut acest pas hotărăsc  să fie din nou singure, numărul naşterilor este şi el în declin. Pe acelaşi interval de timp analizat, numărul naşterilor la nivelul judeţului Hunedoara a scăzut cu aproape o sută de cazuri. ,,Eu am nunta în luna septembrie. De doi ani de zile o tot planific, pentru ca acum, pe ultima sută de metri, să rămân fără nuntaşi. Dacă la început toţi prietenii au spus că vor fi alături de mine, acum mulţi refuză invitaţia, pe motiv că nu au bani, Referitor la un viitor copil, va trebui să mai treacă ceva timp până voi hotărî să devin mămică”, a declarat Mihaela T., viitoare mireasă.

Căsătorii vs. divorţuri

În primele cinci luni ale acestui an, la nivelul judeţului Hunedoara, s-au înregistrat aproape 700 de căsătorii. Simultan, în aceeaşi perioadă de timp, numărul cuplurilor care au decis să divorţeze este mai mare cu aproximativ 150. Situaţia este similară cu cea de anul trecut, când numărul divorţurilor l-au depăşit pe cel al căsătoriilor.

Instabilitate
Hunedorenii se tem să-şi întemeieze o familie din cauza instabilităţii financiare

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite