Pasionaţi de jurnalism, elevii de la Şcoala Generală Simeria au urmat cursuri de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au aflat de la Adevărul de Seară ce înseamnă a fi jurnalist
Elevii au aflat de la Adevărul de Seară ce înseamnă a fi jurnalist

Reporterii Adevărul de Seară au învăţat şcolarii din Simeria ce înseamnă o ştire. Copiii vor să editeze o revistă care să atragă comunitatea locală. Ziarul nostru le-a dezvăluit ce înseamnă meseria de jurnalist.

Copiii de la Şcoala Generală din Simeria pot fi caracterizaţi în trei cuvinte: iniţiativă, talent şi curiozitate, atribute mai mult decât potrivite pentru un bun jurnalist. Tocmai de aceea vor să scoată la lumină revista şcolii. Întrucât primul pas l-au făcut singuri, adică au botezat viitoarea publicaţie Clopoţel, Adevărul de Seară i-a ajutat să-şi continue demersul. Ieri, în calitate de reporter, am dezvăluit micuţilor o parte dintre „secretele” profesiei de jurnalist. Copiii nu m-au lăsat să-mi însuşesc pe deplin rolul de profesor, deoarece la menţionarea fiecărui „secret” a existat şi o întrebare. „A lucra în presă înseamnă un hobby sau o meserie adevărată?”, m-a interogat Diana Buligan, elevă în clasa a VIII-a.

 

No title

De la ştire la viaţa reală
După explicaţiile de rigoare, Raul Săran, din clasa a VII-a, a vrut să ştie cum trebuie să procedeze în cazul în care deţine informaţii negative privind una din părţile implicate într-un eveniment. Le publică sau nu? A urmat Manuela Ciucate care, deşi se află la gimnaziu, cunoaşte expresiile „drepturi de autor” şi „copywrite”. În urma precizărilor de rigoare, ceea ce reprezintă conţinut editorial a fost lămurit. Altceva? Imaginea, bineînţeles! „Dacă scriu un articol sau vreau să public o poezie proprie, trebuie neapărat să folosesc o fotografie, un desen, ceva cu care să ilustrez materialul?”, a întrebat Andreea Medrea.

 

No title
No title

Nu ştiam dacă este bine sau nu să ne întrebăm colegii ce vor să citească în revistă, să facem mici sondaje, însă reporterul Adevărul de Seară mi-a oferit răspunsul”, Morar Cătălin, elev clasa a VI-a

Nu se rezumă doar la orele de la clasă
Dincolo de pasiunea elevilor pentru jurnalism şi pentru tot ce înseamnă noutate se află şi susţinerea dascălilor în încercarea de a găsi noi căi de comunicare. „Acţiunea este coordonată de catedra de limba şi literatura română şi vrem ca prin intermediul acestei publicaţii să renunţăm la metodele clasice de comunicare cu elevii”, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Emilia Crişan.

   

No title
No title

,,În era Interentului, vrem să atragem copiii spre cultură, să se descopere pe sine şi lectura adevărată a unei cărţi. Nu dorim să fim profesori tradiţionali, ci să promovăm tinerele talente, să punem accent pe activităţile extraşcolare, pe munca în echipă”, Flori Ţene, profesor limba şi literatura română.

,,Cu siguranţă fiecare copil are ceva de spus, au nevoie doar de încurajare spre a-şi dezvălui înclinaţiile, să fie apreciaţi pentru asta”, Ana Maria Muntean, cadru didactic


Exceptând elevii, din comitetul redacţional al revistei Clopoţel fac parte şi cadrele didactice Rodica Popescu, Florina Poenaru şi Doina Bălţat.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite