Porţii prea mici de iarbă pentru recreaţie: devenii sunt nevoiţi să se plimbe pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Devenii au puţine spaţii verzi la dispoziţie
Devenii au puţine spaţii verzi la dispoziţie

Deva este cel mai vitregit municipiu când vine vorba de zona verde şi de spaţiile în care tinerii şi bătrânii se pot plimba. Unui devean îi revin 2,5 metri pătraţi de spaţiu verde, în condiţiile în care, până la 31 decembrie, ar trebui să aibă 20 de metri pătraţi.

Cu toate că a venit primăvara şi plimbările în aer liber ar trebui să revină în programul devenilor, lucrurile nu stau tocmai astfel. Multe persoane se plâng că, deşi aşteptau cu sufletul la gură sosirea anotimpului cald pentru a putea ieşi din case, sunt nevoite să stea în continuare între patru pereţi sau să se plimbe pe străzi. „După ce că nu avem prea multe posibilităţi de a ieşi la iarbă verde, majoritatea spaţilor de agrement sunt pline de gunoaie. Dacă mergi în parc, este imposibil să nu vezi peturi aruncate lângă tomberon, în loc să fie puse în coşul de gunoi”, a spus Andrei Leontin.

Cimitirul, zonă verde
Cel mai mult spaţiu verde s-a redus din cauza construcţiilor necontrolate. La ora actuală, pe lângă Parcul Cetate, Opera, Bejan şi esplanada din faţa primăriei, devenii se mai pot recrea pe Dealul Cetăţii şi în faţa Casei de Cultură. Mulţi spun însă că zonele de destindere sunt puţine, mai ales pentru copii. Acest lucru reiese şi din rapoartele Agentiei Judeţene de Protecţie a Mediului. „Unui locuitor din Deva îi revin 2,5 metri pătraţi de spaţiu verde. Cifra include chiar şi cimitirele”, a declarat Georgeta Barabaş, directorul coordonator al instituţiei.

Hunedoara bate Deva
Deşi oraşul de la poalele Cetăţii este cu adevărat vitregit în ceea ce priveşte suprafaţa spaţiilor verzi, edilii spun că situaţia se va îmbunătăţi. „Până la finalul anului, fiecare cartier din oraş va avea 28.000 metri pătraţi de spaţiu verde.  În mare parte, se vor reamenaja zonele verzi existente”, a declarat primarul Mircia Muntean. Momentan însă, reşedinţa de judeţ este întrecută fără probleme de alte oraşe. Hunedoara, Brad şi Geoagiu se apropie de 20 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor, atât cât prevăd normele europene până la finalul anului în curs. Până în 2013, cifra trebuie să ajungă la 26 de metri pătraţi de zonă verde pe cap de locuitor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite