Mihai Popescu este îndrăgostit de „Trabi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Popescu
Mihai Popescu

Pentru Mihai Popescu, pasiunea pentru maşina nemţească a început la 10 ani. La 24 de ani se consideră un om împlinit alături de Trabantul său 601 de Luxe.

PROFIL
Născut. 15.04. 1986
Studii. Student la Geografie în anul III
Experienţă. consultant vânzări
Familie: Necăsătorit

Mihai Popescu din Deva are 24 de ani şi este atât de ocupat cu pasiunile sale încât a ajuns să doarmă numai patru ore pe noapte. E adevărat că pentru a-şi „întreţine” Trabantul şi motocicleta Suzuki, Mihai are două job-uri. Dragostea lui pentru Trabant începe în 1997, când Mihai avea 11 ani şi a fost martor la o adunare a trabantiştilor la Alba Iulia. „Am rămas fascinat de frumuseţea acelor maşini. Şi de câtă lume venise să le admire. Aşa că m-am îndrăgostit imediat de Trabant”, îşi aminteşte Mihai.

Născut deodată cu maşina
Anul trecut, Mihai a reuşit să-şi achiziţioneze un Trabant 601 de Luxe. E adevărat că nu a căutat orice tip de Trabant. Ci unul „născut” în aceeaşi lună şi acelaşi an ca şi el. „Am umblat mult după maşina asta. Citeam zeci de anunţuri de vânzări pe zi. Până la urmă l-am găsit. Un Trabant fabricat în aprilie 1986, în acelaşi an şi în aceeaşi lună cu mine”, spune Mihai.
Imediat ce şi-a achiziţionat maşina, tânărul a început să-i aducă îmbunătăţiri. În scurt timp, valoarea acestora a depăşit de şase ori valoarea de achiziţie a maşinii. „Interior de piele, huse moderne, totul proaspăt vopsit şi o instalaţie audio ultimul răcnet. În total, 6.000 de lei. Dar a meritat. Trabantul meu arată extraordinar”, spune deveanul. Acesta a mai spus că, anul acesta, urmează să-i monteze închidere centralizată şi telecomandă care să acţioneze deschiderea automată a uşilor.

Cucerire cu Trabantul
Iar pasiunile lui Mihai nu se opresc aici. Pasionat de viteză şi limitat de cei 26 de cai putere ai Trabantului său, tânărul a investit 3.500 de euro într-o motocicletă de viteză japoneză. „Este un Suzuki care «aleargă» cu 320 de kilometri la oră. Am participat cu ea la curse de amatori pe pista de la Hungaro Ring din Budapesta. Practic, când am nevoie de viteză, iau motocicleta, când vreau să fiu conservator, iau Trabantul”, spune Mihai. Şi ca să înţelegeţi puterea de atracţie a Trabantului, prietena lui Mihai a fost atrasă de Trabant, şi nu de motocicleta acestuia de curse. „I-au plăcut foarte mult liniile aerodinamice şi forma lui specială. Amândoi petrecem ore în şir curăţându-l pe Trabi”, povesteşte hunedoreanul.
Pentru concediul din această vară trabantistul a pus la cale o excursie de 3.500 de kilometri. „Voi pleca la drum cu mai mulţi proprietari de Trabanturi şi vom face o expediţie de 10 zile prin ţară cu un mic ocol pe la vecinii noştri unguri. Membrii expediţiei sunt afiliaţi clubului Trabantiştilor din România al cărui membru sunt şi eu”, a declarat Mihai.

Întrebări şi răspunsuri

Ţi s-a întâmplat să ai parte de şicane în trafic?
Da. Dar nu de multe ori. Unii sunt nemulţumiţi de viteza lui Trabi. Dar eu zic că 100 de kilometri la oră în afara localităţii e suficient. Am avut o întâmplare nostimă. Era vară, iar eu mergeam liniştit cu Trabantul pe DN 7.  Aveam vreo 50 de kilometri la oră, când am fost depăşit de unul cu un BMW ultimul tip. Când a ajuns în dreptul meu a încetinit şi mi-a aruncat o brichetă în maşină zicând: “Dă-i foc, mă, băiatule!”. Dar nu m-a deranjat deloc.

Pentru câţi bani ai renunţa la Trabant?
Pentru nimic în lume. Trabantul ăsta nu este un moft al meu. Este ceva de care m-am ataşat foarte tare. Are o mare valoare sentimentală. De aceea nu-l pot vinde. Uite, motocicleta aş putea să o vând oricând. Şi asta pentru că nu mi s-a lipit de suflet precum Trabi.

Ce-i place
Lui Mihai îi plac motoarele de viteză, cursele de motociclete şi plimbările cu Trabantul. „Îmi place să fac din lucruri simple lucruri frumoase şi sunt pasionat de cărţile lui Jules Vernes”, spune Mihai.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii duplicitari şi mincinoşi. Şi mai ales nu-mi place că politicienii nu fac nimic. Totul se rezumă la bani şi la funcţii”, crede tânărul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite