Joburile şi criza: cât de departe de casă eşti dispus să pleci pentru un loc de muncă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţările asiatice prognozează o creştere a ofertei de locuri de muncă în 2011
Ţările asiatice prognozează o creştere a ofertei de locuri de muncă în 2011

Un studiu realizat de Manpower arată că ţări precum India, China, Taiwan, Singapore sau Brazilia vor avea cele mai mai multe oferte de angajare în primul trimestru al anului 2011. Acelaşi studiu arată că Europa se resimte încă de pe urma crizei şi nu dă semnale pozitive pentru piaţa muncii.

Aproape 64.000 de angajatori din 39 de ţări şi teritorii au fost intervievaţi pentru a măsura tendinţele privind activitatea de angajare pentru perioada dintre ianuarie şi martie 2011. Studiul Manpower arată ca 32 dintre cele 39 de ţări şi teritorii analizate se aşteaptă la creşteri de diferite grade în volumul angajărilor în primele trei luni ale anului. Cele mai puternice planuri de angajare vin din India, China, Taiwan, Brazilia, Turcia şi Singapore. Pe de altă parte, angajatorii din Grecia, Republica Cehă, Austria, Irlanda, Spania şi România estimează cele mai slabe previziuni la nivel global, toate având valori negative. Dintre ţările europene Germania şi Suedia vor păşi cu dreptul pe piaţa muncii în primul trimestru al anului 2011.

“La nivel global piaţa muncii continuă să aibă un parcurs dificil, angajatorii nefiind destul de încrezători încât să angajeze personal în regim permanent, la scară largă. În contextul unor pieţe aflate în curs de redresare, unde companiile folosesc la capacitate maximă forţa de muncă angajată, apare fenomenul de sufocare prin creşterea neaşteptată a cererii de produse şi servicii” a declarat Jeffrey A. Joerres, presedinte şi CEO of Manpower Inc

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite