Hunedoara: Chilipir: cultură la cort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Chilipir: cultură la cort
Hunedoara: Chilipir: cultură la cort

Distracţia de weekend a fost puţin costisitoare, iar programul evenimentelor de la Festivalul S.O.S. Castelul din Hunedoara şi de la Festivalul de Jazz de la Gărâna a încântat audienţa.

Două evenimente culturale interesante prin program sau prin locaţie au adunat în acest sfârşit de săptămână mii de persoane în faţa scenelor de spectacol. Festivalul de Jazz de la Gărâna a început cu succes din prima seară, când audienţa a fost mai mare decât se aşteptau organizatorii. Iubitorii de jazz au ocupat nu doar hotelurile şi pensiunile, dar şi toate poieniţele de la marginea drumului, pe un sector de câţiva kilometri, unde şi-au montat corturile.

Artişti la preţ mic

„Am dat 15 lei pe transport, pentru că am venit cu câţiva prieteni şi am pus bani de benzină. Am dat 42 de lei pentru bere şi suc, am mai dat 47 de lei pe mâncare, adică cinci bonuri de masă. Stau la cort şi nu am dat bani pe cazare. Am plătit intrarea 120 de lei”, a spus Dorin Mitrofan, din Timişoara, care pentru a cincea oară a venit în vârf de munte la renumita reuniune de jazzmani. În doar trei zile au urcat pe scenă peste zece trupe şi artişti de talie mondială, iar abonamentul pentru întreg festivalul a costat doar 120 de lei.

Turiştii care au ales să-şi petreacă weekendul participând la festivalul medieval „Zilele Castelului”, de la Hunedoara  plătesc între 150 şi 700 de lei. Vizitatorii cu buget de criză au găsit locuri de cazare de la 34 de lei pe noapte, iar dacă pensiunile nu ofereau şi servicii de restaurant, cel mai ieftin s-a putut mânca la cantina studenţească din oraş. Un meniu complet pentru masa de prânz nu a depăşit 15 lei, iar astfel pentru o singură zi petrecută la Hunedoara, cu tot cu banii pentru alte mărunţişuri sau suveniruri, un turist s-a încadrat în suma de 75 de lei.

Răsfăţ pentru pretenţioşi


Pentru vizitatorii exigenţi, o cameră pentru o singură noapte o costat şi 160 de lei. De asemenea, vizitatorii care au vrut să deguste din specialităţile locului, au cheltuit pentru un prânz, la numai câteva sute de metri de zidurile castelului, aproximativ 60 de lei: „şniţelul Corviniana” sau „friptura corvinilor” costă 24 de lei, însă Hunedoara este singurul loc unde ele pot fi degustate.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite