Cât costă viaţa unui ortac mort în mină: 24 de salarii medii brute şi ce mai dă Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 70.000 de lei va primi din partea CNH Petroşani, fiecare familie îndoliată. În plus, dacă se respectă acelaşi şablon ca la Petrila, familiile vor primi circa 100.000 de lei din partea instituţiilor guvernamentale, a declarat pentru Adevărul de Seară, Ion Temneanu, liderul Sindicatului Liber şi Independent Petrila.

“Sumele care se plătesc în aceste situaţii sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă. Este vorba de 24 de salarii medii brute ce vor fi plătite de către CNH Petroşani. Asta înseamnă aproximativ 70.000 de lei pentru fiecare familie.

Sigur, aceşti bani nu vor putea şterge durerea din sufletul celor care şi-au pierdut soţii sau părinţii în acest accident”, a spus Temneanu.

Acesta a mai arătat că pe lângă aceşti bani, familiile vor primi şi un ajutor din partea Guvernului. “Nu pot să precizez valoarea acestor despăgubiri. Dacă e să facem o paralelă cu tragedia de la Petrila pot să vă spun că familiile victimelor au primit atunci aproximativ 100.000 de lei de la diferite instituţii guvernamentale, sindicale şi chiar de la organizaţii non-guvernamentale”, a spus Temneanu.

image

Minstrul Muncii mai calculează

Prezent la Uricani, ministrul Muncii Ioan Botiş nu a putut să cuantifice cât costă viaţa unui miner. Acesta a spus că Guvernul urmează să aprobe un pachet de ajutoare de urgenţă pentru familiile îndoliate, iar, în paralel, se va acorda şi un pachet individualizat, reprezentanţii Executivului urmând să identifice nevoile personale ale fiecărei familii pentru a putea veni în sprijinul acestora pe termen lung.

“Fiecare familie va fi ajutată separat, în sensul în care vom identifica nevoile. În acest caz putem vorbi şi de familii cu doi copii minori astfel că vom găsi un pachet individual, pentru fiecare familie în parte", a spus Botiş.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite