În nouă luni, 58.000 de concedii medicale emise de medicii de familie hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul concediilor medicale de care au beneficiat hunedorenii în primele nouă luni ale acestui an a fost de 57.382. Mai puțin cu 30 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Luna iunie s-a dovedit a fi una de vârf în privința emiterii de concedii medicale. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate mai mult de 10.000 de concedii medicale au fost emise în această lună. Februarie, se află la polul opus cu doar 2.800 de condedii medicale.
"Se simte o scădere, în ceea ce priveşte numărul certificatelor de concediu medical emise, în urma monitorizării severe a persoanelor bolnave. În perioada menţionată s-a înregistrat un număr de 346.820 de zile de concediu medical, pe care CJAS le-a suportat, restul fiind suportate de angajator. Nu sunt multe zile, deoarece acestea se stabilesc în funcţie de boala fiecărei persoane. Referitor la controalele efectuate la domiciliile bolnavilor, acestea se realizează doar la solicitarea angajatorului. În urma verificărilor efectuate au fost aplicate cinci amenzi contravenţionale de avertisment furnizorului de certificat de concediu medical. Valoarea amenzilor a fost de 107 lei, însă suma a fost imputată", a declarat purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara, Ovidiu Bândea.


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite