Hunedoara: Ana-Maria va urma tratamentul chimioterapiei înaintea intervenţiei chirurgicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Ana-Maria va urma tratamentul chimioterapiei înaintea intervenţiei chirurgicale
Hunedoara: Ana-Maria va urma tratamentul chimioterapiei înaintea intervenţiei chirurgicale

Abia la începutul anului viitor, eleva în vârstă de nouă ani, din Hunedoara, diagnosticată cu o tumoră osoasă galopantă, va putea fi operată la clinica din Viena.

Citeşte şi:

Ana-Maria Boca, fetiţa diagnosticată cu o boală necruţătoare, pentru ajutarea căreia oamenii de suflet din toate colţurile ţării au reuşit să strângă, într-un timp record, suma necesară unei intervenţii complexe, va fi operată, cel mai probabil, la începutul anului viitor. Intervenţia chirurgicală pentru extirparea tumorii osoase galopante va avea loc la Viena, costul unei astfel de operaţii fiind de aproximativ 25.000 de euro, sumă pe care Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate nu a subvenţionat-o.
„ Anamaria a fost la Viena, a fost consultată, i s-au făcut analize… A fost trimisă înapoi pentru a face la o clinică din România chimioterapia, timp de 10 săptămâni. După aceea, ea va fi operată”, au precizat apropiaţii familiei Boca, pe blogul www.ajutorpentruana.info.

Tratament chinuitor
Tumoarea este foarte aproape de nervul principal astfel, potrivit medicilor, şansele ca piciorul fetiţei să fie salvat sunt mici. „Ana Maria a început tratamentul. Acum e nevoie de răbdare şi îngrijire deosebită. Ana nu are voie sa răcească, să primească vreun virus… iar chimioterapia este un tratament greu de suportat. O doză durează 72 de ore şi tratamentul, ca derulare, este chinuitor”, au mai adăugat apropiaţii părinţilor elevei.
Familia Anei-Maria a mulţumit tuturor celor care s-au implicat în ajutarea fetiţei pentru a trece mai uşor peste această încercare a vieţii.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite