Haos pe centura municipiului Deva: Firmele pierd o căruţă de bani în gropi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt asfaltată în toamna anului trecut, centura ocolitoare a Devei se prezintă, astăzi ca după bombardament.  Craterele pun pe butuci afacerile firmelor care au parcuri auto. Un parc auto format din 10 maşini consumă, lunar, între 500 şi 2.000 de lei pentru reparaţiile maşinilor afectate de gropile din asfalt.

În zona gării spre exemplu, s-au format adevărate cratere care obligă şoferii la slalom pe şosea. Dincolo de disperarea şoferilor, managerii firmelor care deţin parcuri auto plătesc sume uriaşe. “Firma noastră face distribuţie de produse alimentare în tot judeţul. Avem un parc de 10 maşini care sunt grav afectate de gropile din asfalt. Lunar, pierd până la 1.000 de lei pentru repararea acestora”, a declarat Mihai Gherman, şeful parcului auto.
Şi pentru Daniel Gruia, administratorul unei firme de transport marfă gropile din asfalt înseamnă pierderi semnificative. “Am cinci maşini, dintre care două sunt în reparaţii pentru că au probleme la direcţie sau la suspensii. Practic, cele două maşini îmi produc o pierdere dublă. Reparaţiile mă costă aproximativ 2.000 de lei şi la asta se adaugă timpul pe care îl pierd în service, timp mort pentru afacerea mea. Pe cine să dau în judecată pentru banii aruncaţi pe fereastră”, a declarat Gruia pentru reporterii Adevărul de Seară Hunedoara.

Primăria s-a plâns
Autorităţile locale au atras atenţia reprezentanţilor Drumurilor Naţionale despre situaţia inacceptabilă de pe centura Devei. “Am făcut sesizări către cei de la drumuri naţionale, care au spus că în primăvară se vor relua lucrările se va turna startul de uzură”, a declarat Camelia Cotoară, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Deva. Pe strada Zarandului, în luna aprilie, circulaţia se va desfăşura pe un singur sens pentru a se efectua lucrări de infrastructură a oraşului.

Un hunedorean a învins sistemul
Gropile din asflat aduc în instanţă primările oraşelor hunedorene. Zeci de procese ale asiguratorilor sunt câştigate de aceştia.  Firmele de asigurări din judeţul Hunedoara reuşesc să îşi recupereze astfel banii plătiţi şoferilor. Cei care au de suferit şi nu sunt asiguraţi Casco au câştigat şi procese individuale. Ovidiu Man este primul hunedorean care a obţinut în instanţă despăgubiri de la un administrator de drum  în urma unui accident grav pe care l-a suferit în anul 2001 din cauza unei guri de canal lăsată fără capac. Procesul a fost câştigat după cinci ani, iar primăria deva a fost obligată să plătească despăgubiri de 9.310 euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite