Hunedoara: De pe băncile şcolii, direct în şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspeţii absolvenţi din judeţul Hunedoara sunt dezamăgiţi de oferta locurilor de muncă în judeţ. Peste 1.000 de tineri care au terminat şcoli sau facultăţi au înmulţit rândurile şomerilor cu acte.

La ultima bursă a locurilor de muncă organizată în judeţul Hunedoara, angajaţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) au recunoscut că oferta de joburi pentru absolvenţi a fost ca şi inexistentă. Asta, în condiţiile în care, teoretic, patronii primesc sprijin financiar din partea agenţiei pentru a angaja absolvenţi. Practic, reprezentanţii instituţiei recunosc că nu prea mai au fonduri pe care să le aloce firmelor care încadrează tineri proaspăt veniţi de pe băncile colegiilor sau ale facultăţilor. „Acordăm subvenţiile în limita fondurilor disponibile”, a spus Eduard Felciuc, directorul adjunct al AJOFM Hunedoara.

1.300 de viitori şomeri
AJOFM Hunedoara a informat că numai în această vară, peste 1.000 de noi absolvenţi ai tuturor formelor de şcolarizare şi-au depus dosarul la sediul agenţiei, pentru a fi luaţi în baza de date a viitorilor şomeri.  „Dintre aceştia, 448 de hunedoreni au urmat studiile unor instituţii de învăţământ superior”, a mai declarat Eduard Felciuc. Pentru absolvenţii-şomeri, la 25 septembrie agenţia va organiza o bursă a locurilor de muncă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite