Andrei Spunei este în topul celor mai buni elevi la Ştiinţele Pământului. Elevul de la "Decebal" a fost inclus în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Spunei, un elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Decebal din Deva s-a calificat  în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului, care va avea loc în luna septembrie, în Statele Unite ale Americii.

Colegiul Naţional Decebal din municipiul Deva obţine o nouă performanţă în educaţie, după ce recent o elevă a liceului a fost admisă pentru a reprezenta România la olimpiada internaţională de Geografie.

Andrei Spunei, un elev din clasa a XI-a, de la liceul devean va face parte din lotul lărgit al României la olimpiada internaţională de Ştiinţele Părmântului. Olimpiada este o competiţie şcolară interdisciplinară, de fizică, biologie, chimie şi geografie şi se adresează elevilor din învăţământul liceal.  Participarea la această olimpiadă este individuală, după o programă unică, indiferent de nivelul clasei.

„În cadrul etapei naţionale, elevii au susţinut două probe: o probă teoretică şi una practică, fiecare cu durata de trei ore. În urma stabilirii clasamentului final al etapei naţionale a olimpiadei s-a selecţionat lotul lărgit pentru olimpiada internaţională, care este format din primii 10 elevi. Printre ei se numără şi Andrei Nicolae Spunei care deşi este elev doar în clasa a XI-a,  are un palmares bogat de premii la olimpiadele judeţene şi naţionale. Rezultatul său ne onorează şi confirmă calitatea procesului didactic pe care îl desfăşurăm cu elevii decebalişti de excepţie”, a afirmat Florin Ilieş, directorul colegiului devean.

Pregătirea lotului lărgit pentru Olimpiada Ştiinţele Pământului se va face centralizat, de către profesori din învăţământul universitar şi preuniversitar, care vor realiza şi selecţionarea celor patru elevi care vor alcătui lotul naţional al României, ce va participa la Olimpiada Internationala care va avea loc în luna septembrie, în Statele Unite ale Americii.


Vă recomandăm şi:

România în manualele şcolare de la 1930: „din dacii amestecaţi cu romani a ieşit poporul român”. Cum li se explica elevilor de ce ţara nu a putut fi cucerită

România era înfăţişată în manualele după care învăţau elevii în anii 1930 ca o ţară impresionantă, cu o istorie dominată de dacii „harnici, viteji şi bogaţi” şi de cuceritorii romani, prezentaţi ca fiind cei care au contribuit fundamantal la formarea poporului român. Un astfel de document, rămas ca mărturie istorică, a fost manualul de geografie „România pentru clasa III-a primară”, din 1931.

O elevă din Deva reprezintă România la Olimpiada Internaţională de Geografie

Sonia Sortan, o elevă a Colegiului Naţional „Decebal” din Deva, se numără printre cei patru elevi care vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Geografie, ce se va desfăşura în acest an în Moscova.

FOTO Prima zi de şcoală la Colegiul Decebal. Sărbătoare în curtea liceului

Anul şcolar a început cu câteva ore mai târziu la Colegiul Naţional Decebal din municipiul Deva. La orele după-amiezii, elevii au fost invitaţi în curtea şcolii la festivitatea de deschidere a anului 2014 – 2015. La eveniment a fost prezent şi ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite