Alegeri locale 2016 Deva şi Hunedoara. Rezultatele scrutinului din 5 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Mărginean şi Mircia Muntean.
Petru Mărginean şi Mircia Muntean.

Alegeri locale 2016 Deva şi Hunedoara. Nouă candidaţi s-au înscris în cursa electorală pentru Primăria Deva şi zece candidează pentru funcţia de primar al Hunedoarei.

Primele rezultate oferite în urma numărătorii efectuate de partidele politice l-au dat ca primar al Devei pe Mircia Muntean (PSRO, iar la Hunedoara, pe Dan Bobouţanu (PSD).

Alegeri locale 2016 în Deva şi Hunedoara. Pentru funcţia de primar al municipiuului Deva candidează Petru Mărginean (PNL), actualul primar al Devei, Mircia Muntean (PSRO), deputat şi fost primar al Devei timp de 16 ani, în perioada 1996 – 2012, Florin Nicolae Oancea (ALDE), fost viceprimar al Devei, medical Emil Stoica Mariş (PSD), un fost prefect al Hunedoarei Cristian Marius Vladu (PND), un fost city-manager al Devei, Corina Violeta Oprişiu (PMP), Mihai Popoviciu – (Alianţa pentru Hunedoara) şi Sorin Ioan Nicolaescu (PRM).

Alegeri locale 2016

În Deva, cele mai mari şanse la fotoliul de primar le au Petru Mărginean, actualul primar al Devei, şi Mircia Muntean, deputat şi fost primar al Devei. Mircia Muntean este judecat într-un dosar penal pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi are o condamnare definitivă la patru ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiuni legate de abuzul în serviciu, comise la sfârşitul anilor 1990, în vremea în care a fost primar al Devei.

Zece pentru Hunedoara
În Hunedoara, la funcţia de primar candidează 10 persoane: actualul primar Viorel Arion (PNL), viceprimarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu (PSD), Radu Florean (PSRO), Bogdan Radu Giurgiu (PER), Marian Vasile (PND), Petrişor Stoica (PMP), Gheorghe Brutaru (ALDE), Nicolae Rusu-Anghel (Alianţa pentru Hunedoara), Ionel Răducea (PSDM) şi Kofity Zoltán (UMDR).


Vă recomandăm şi:

Atmosfera ireală a alegerilor din trecut: „Au votat cetăţeni curat înveşmântaţi, cu obrajii îmbujoraţi de o fericire aprinsă”

O notă informativă transmisă de Primăria Hunedoara, în 1938, cu ocazia referendumului pentru adoptarea noii constituţii, oferă detalii despre atmosfera de sărbătoare în care era întâmpinat evenimentul, chiar dacă a însemnat instaurarea dictaturii regelui Carol al II-lea.

Prostituata spion care i-a pus pe jar pe militarii români din anii 1940. Patimile fetei cu ochi albaştri, urmărită pas cu pas timp de doi ani

Povestea unei foste prostituate, urmărită timp de doi ani, între 1942 şi 1944, pentru că Siguranţa statului o bănuia că se afla în serviciul de spionaj maghiar, este spusă printr-o serie de documente rare, păstrate în Arhivele judeţului Hunedoara. Lili, pe numele ei adevărat Sofia Ştefan, a fost supravegheată şi hăituită, însă anchetele îndelungate au confirmat doar că tânăra urmărea să profite material de militarii români.

Afacerile cu sex din perioada interbelică: orgiile cu muncitoare, „codoşlâcul“ din Petroşani şi celebra Mameluţa, femeia care şi-a transformat casa în bordel

Prostituţia era un fenomen greu de controlat în perioada interbelică şi în anii 1940, când activitatea caselor de toleranţă era interzisă sub sancţiuni aspre. O serie de documente păstrate la Arhivele Naţionale - Hunedoara şi numeroase relatări din presa vremii arată îngrijorarea autorităţilor faţă de numărul mare al tinerelor care îmbrăţişau depravarea din bordeluri.

Primele dive din România: cine erau reginele frumuseţii care cucereau titlurile de miss în perioada interbelică

Primele concursuri naţionale de miss au fost organizate în România la sfârşitul anilor 1920 şi s-au bucurat de succes. Mii de tinere din toate regiunile ţării concurau pentru titlul de regine ale frumuseţii. Pasiunea pentru artă şi frumuseţea întreţinute de familii bogate, dar şi cultura, erau hotărâtoare în alegerea câştigătoarelor, care aveau astfel ocazia să reprezinte România la concursurile internaţionale de frumuseţe.

Imaginile rare ale unei vizite regale în Hunedoara interbelică. Regele Carol al II-lea şi fiul Mihai, la Castelul Corvinilor şi la Ulpia Traiana Sarmizegetusa

Regele Carol al doilea şi fiul său Mihai, cel care avea să îi urmeze la tron, au vizitat Hunedoara în toamna anului 1934. Castelul Corvinilor şi Ulpia Traiana Sarmizegetuza au fost locurile de interes pentru familia regală, întâmpinată de un număr impresionant de localnici.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite