PORTRET ADS HUNEDOARA Sorin Sîrbu surprinde viaţa oraşului în obiectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescentul este un împătimit al artei. Atunci când nu face fotografii, cântă la vioară. Cea de a treia sa pasiune este sportul, mai precis fotbalul.

Profil

Născut. 15.02.1996, Simeria.
studii. Elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Decebal” Deva.
familie. Un frate mai mare.

A fost atras de fotografie încă din anii copilăriei. Curios să afle cum funcţionează vechile aparate cu film, îşi aduce aminte şi acum momentul în care a desfăcut unul în bucăţi. Nu ştia că este interzis să scoţi filmul din aparat la lumina zilei şi, prin urmare, l-a ars. Trei ani mai târziu avea să primească primul său aparat foto digital. Se întâmpla pe la vârsta de 12 ani. „Îmi amintesc că l-am folosit prima oară la o nuntă. Pe atunci făceam fotografii simple. Nu ştiam nicio regulă, pur şi simplu apăsam pe buton”, a declarat Sorin Sîrbu.

Portofoliu online

Apoi a început să pună deoparte toţii banii de buzunar. „Toata ziua navigam pe Internet şi vizitam diverse siteuri specializate pe aparate foto. Urmăream chiar şi lecţiile online legate de acest domeniu. Dar tot nu era destul. Mie îmi trebuia aparat foto DSLR”, a precizat Sorin. Dorinţa sa a devenit realitate anul trecut, înainte cu cinci zile de a-şi serba ziua de naştere. Şi-a achiziţionat un Nikon D40, pe care l-a considerat mai mult decât un cadou.

Mi-am creat chiar şi un portofoliu online, unde îmi expun fotografiile cele mai reuşite. Doar o parte din ele le prelucrez în programe de editare, restul le încarc direct, pentru că sunt reuşite în starea lor naturală”, a adăugat adolescentul. Atunci când nu are aparatul foto cu el, Sorin mânuieşte vioara. Are deja doi ani de când ştie să cânte la acest instrument, iar înainte de vioară a cochetat cu mandolina. „Chiar dacă nu au o legătură directă, atât fotografia, cât şi vioara, înseamnă artă. Cred, totuşi, că prima îmi este mai apropiată de suflet”, a adăugat elevul. Deşi încă nu s-a hotărât ce vrea să facă cu viaţa sa, un lucru este sigur. Indiferent de meseria pe care o va îmbrăţişa în viitor, nu va renunţa nicicând la obiectivul foto.

Întrebări şi răspunsuri

Exceptând fotografia şi muzica, ai şi alte pasiuni?
Fotbalul, pe care înainte îl practicam destul de des. Într-un timp am fost legitimat la echipa CFR Simeria, la juniori, iar la echipa clasei am fost căpitan. Clasa noastră a câştigat toate campionatele şcolare din oraş.

Ce obişnuieşti să surprinzi cu obiectivul?
Peisaje, arhitectură şi, mai rar, portrete. Merg şi la tot felul de evenimente care au loc în oraş, gen incendii de locomotive sau de apartamente. Nu demult mă gândeam să devin fotoreporter pe viitor, pentru că e un domeniu aparte al fotografiei. Trebuie să fii rapid şi chiar să-ţi  rişti pielea pentru a realiza fotografii reuşite.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite