Boschetarii dorm în centrul municipiului Deva, cu „ajutorul” autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În plin centrul oraşului boschetarii dorm pe bănci
În plin centrul oraşului boschetarii dorm pe bănci

În timp ce reprezentanţii municipalităţii ridică din umeri, oamenii sunt nemulţumiţi de boschetarii care îşi fac veacul în centrul oraşului. Devenii se declară deranjați de prezența oamenilor străzii.

Numărul mare de oameni ai străzii care se adună zilnic în centrul municipiului Deva creează disconfort în rândul locuitorilor oraşului. „Nu înţeleg de ce li se permite să stea, cât e ziua de lungă, aici, pe băncile din centru oraşului.

Dincolo de faptul că sunt mizerabili, adevărate focare de infecţie, sunt şi agresivi”, s-a plâns Maria Toader din Deva.

„Nu facem niciun rău“

Şi Ioan Sicoe este deranjat de prezenţa boschetarilor în centrul oraşului. „Sincer, nu cred că locul lor este aici. Stau toată ziua pe bănci, dorm aici îşi fac nevoile în spaţiul verde. Sunt veşnic sub influenţa alcoolului şi cerşesc. Unii dintre ei sunt apţi de muncă, dar pur şi simplu nu vor să muncească. Dacă vii în centruil oraşului nu ai loc pe bănci din cauza lor”, a povestit Sicoe.

De cealaltă parte a baricadei, boschetarii susţin că nu au unde să se ducă şi că e dreptul lor să stea pe bancă. „Lumea se supără, dar noi nu facem rău nimănui. Avem dreptul de a sta pe bănci. Suntem vai şi amar de capul nostru. Şi aşa ne fugăresc continuu cei de la Poliţie”, a spus Nicolae, unul dintre veteranii boschetarilor din oraş. Reprezentanţii serviciului de Ordine Publică Deva susţin că munca este în zadar.

„Noi intervenim în multe situaţii. Am identificat, pâna acum, 73 de cazuri de persoane fără domiciliu, dintre care 41 sunt din alte judeţe. S-au luat măsuri pentru a asigura transportul către localitatea de domiciliu, dar degeaba, pentru ca boschetarii se întorc mereu la Deva”, a explicat comisarul Ioan Borza, şeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Deva. Acesta a mai adăugat că nici măcar sigilarea gurilor de canal din apropierea Casei de Cultură nu a avut vreun rezultat şi asta pentru că cei care se adăposteau acolo au migrat spre blocurile dezafectate din oraş.

Un adăpost pentru boschetari, abia la anul

Corina Oprişiu, city-managerul Devei susţine că, anul viitor, oamenii străzii vor avea, în sfârşit, un acoperiş deasupra capului, cel puţin pe timp de noapte. „Viitorul adăpost de noapte va fi amenajat pe strada Grigorescu şi va avea o capacitate de 30 de locuri. Pentru realizarea investiţiei este nevoie de aproape 1,8 milioane de lei, de la bugetul local asigurându-se doar 30.000. Restul sunt bani nerambursabili. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni”, a spus Oprişiu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite