Aventură extremă cu monştri 4x4 la Transilvania Adventure Trophy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de echipaje din Europa s-au aliniat, ieri, la startul celei de-a zecea ediţii a competiţiei Transilvania Adventure Trophy. Criza a redus cu aproximativ 30 la sută, numărul participanţilor la cel mai dur concurs off-road 4x4 din Europa.

Raliul va dura şase zile, timp în care cele 70 de echipaje înscrise în competiţie au de străbătut trasee prin Munţii Apuseni, Munţii Poiana Ruscă şi Munţii Metaliferi, pe drumuri forestiere şi prin albii de râuri, pe etape între 70 şi 100 de kilometri. În total, cele şase zile ale competiţiei vor însuma aproximativ 1.000 de kilometri de drumuri de munte presărate cu văi adânci, pante abrupte şi obstacole dintre cele mai neobişnuite. 

Problema poluării

Învingător în ultimii trei ani, maghiarul Csaba Boros s-a înscris printre primii la ediţia din acest an şi vrea să îşi treacă în cont şi cel de-al patrulea trofeu la clasa „extrem“. „Este o competiţie foarte dură. Păcat că unii dintre concurenţi au renunţat anul acesta. Probabil din cauza costurilor care depăşesc 10.000 de euro de echipaj”, a spus Boros. Ca şi în precedentele ediţii, competitorii din Ungaria, Anglia, Belgia, Olanda, Germania, Slovacia, Franţa, Italia sau Austria vor concura, de-a lungul celor şase zile, la cele două clase - extrem şi hobby.

„În Belgia nu mai sunt permise astfel de competiţii din cauza poluării. Mă bucur că mai există locuri în Europa unde se mai fac astfel de întreceri. Traseul este de-a dreptul epuizant”, a spus Philippe Deronne. Cunoscut drept unul din cele mai dure concursuri 4x4 din Europa, Transilvania Adventure Trophy a ajuns anul acesta la a zecea ediţie. Organizatorii au introdus un sistem GPS prin care toţi concurenţii vor fi monitorizaţi, astfel încât orice tentativă de scurtare a traseului este sortită eşecului. Festivitatea de premiere şi petrecerea de final vor avea loc în parcarea complexului acvatic Aqualand din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite