Pelerinaj pentru Arsenie Boca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În fiecare an, pelerinii vin să se închine la mormântul lui Arsenie Boca. Foto: Adevărul
În fiecare an, pelerinii vin să se închine la mormântul lui Arsenie Boca. Foto: Adevărul

Zeci de mii de oameni au fost, ieri, în pelerinaj la Mănăstirea Prislop, pentru a-l comemora pe faimosul călugăr. Peste 30.000 de pelerini au venit la Mănăstirea Prislop în acest weekend, pentru a se ruga la mormântul preotului Arsenie Boca.

Ca în fiecare an, la eveniment au fost prezenţi şi jandarmi, alături de paramedici.„În incinta mănăstirii, jandarmii au asigurat ordinea publică pe timpul slujbei religioase şi i-au îndrumat pe credincioşi pe timpul pelerinajului la mormântul părintelului Arsenie Boca“, a precizat locotenent Nicolae Răducu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Hunedoara.


Puteri miraculoase


Supranumit „sfântul neîncoronat al Ardealului“, preotul Arsenie Boca este considerat sfânt de către pelerinii care cred că părintele Arsenie Boca are puteri miraculoase chiar şi dincolo de moarte. Mulţi susţin că la mormântul lui încă se mai fac minuni şi că florile de pe piatra funerară a părintelui nu se ofilesc niciodată, iar o simplă atingere a crucii acestuia îi poate vindeca pe suferinzi de boli. „Vin aici de zece ani. Mă rog la mormântul preotului Arsenie Boca pentru sănătate şi puterea de a trece peste necazurile vieţii“, a spus Mihai Borde, unul dintre pelerini.


Şi Maria Costea vine de ani buni la mănstirea Prislop pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca. „Este cu adevărat un sfânt al nostru, al Ardealului. În fiecare an vin tot mai mulţi oameni. Am auzit vorbindu-se despre minunile săvârşite de părintele Boca, chiar şi după moarte. Sper să fie canonizat de biserică“, a spus Maria.
În anii ’80, Arsenie Boca a prevăzut prăbuşirea sistemului comunist, dar şi violenţa schimbărilor din România. „Toate celelalte ţări vor face paşnic trecerea de la comunism la capitalism, numai România va face trecerea prin vărsare de sânge şi vor muri mulţi. Ceauşescu va muri în ziua de Crăciun, iar eu voi muri trei săptămâni înaintea lui“, a profeţit preotul. Arsenie Boca avea să treacă la cele veşnice în ziua de 4 decembrie 1989, cu trei săptămâni înainte de execuţia cuplului Ceauşescu.

Am auzit vorbindu-se despre minunile săvârşite de părintele Boca. Este cu adevărat un sfânt
Maria Costea, pelerin

Torturat de Securitate

Părintele Arsenie Boca s-a născut pe 29 septembrie 1910, în localitatea hunedoreană Vaţa de Sus, într-o familie de oameni simpli. În 1929 s-a înscris la Academia Teologică din Sibiu. În anul 1939 a petrecut trei luni pe Muntele Athos. Nouă ani mai târziu, părintele a fost arestat şi torturat de fosta Securitate pentru presupuse legături cu legionarii. La finalul pedepsei, părintele a revenit, ca stareţ, la Mănăstirea Prislop, de unde a fost alungat în 1959. Preotul s-a stins din viaţă în 28 noiembrie 1989, la Mănăstirea Sinaia, fiind înmormântat la Prislop.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite