Primăria municipiului Deva va cheltui 300.000 de lei pentru „Zilele Cetăţii Deva”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local a aprobat 300.000 de lei pentru eveniment. Unii aleşi sunt nemulţumiţi de risipa pe timp de criză. Criza nu va afecta în niciun fel desfăşurarea evenimentelor organizate în perioada 18 – 20 iunie la Deva, cu ocazia zilelor municipiului.

 Pentru a mai uita de vremurile grele pe care din ce în ce mai mulţi deveni le resimt, aleşii locali ai municipiului Deva pregătesc trei zile de petreceri în aer liber, cu ocazia festivalului „Zilele Cetăţii 2010 - Deva”. Evenimentele vor avea loc în perioada 18 iunie – 20 iunie, în parcarea unui hypermarket de la marginea oraşului, iar printre invitaţii festivalului se vor afla, potrivit reprezentanţilor Primăriei Deva, şi artişti străini importanţi.

Buget redus de criză

În şedinţa de ieri după-amiază, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de aproximativ 300.000 de lei pentru organizarea „Zilelor Cetăţii”. Niciunul dintre participanţii la şedinţă nu a votat împotriva bugetului prescris, chiar dacă unii dintre consilieri s-au arătat indignaţi că, în această perioadă de criză, primăria îşi permite asemenea cheltuieli. Cel mai vehement dintre consilieri a fost Vasile Ţonea. „O astfel de hotărâre este inoportună. Banii ar putea fi alocaţi în alte scopuri. Angajaţii primăriei au salarii de mizerie. Am putea, spre exemplu, ca din cei 300.000 de lei să premiem personalul primăriei de zilele oraşului.

Oricum, «Zilele Cetăţii» nu prea îşi ating scopul”, a fost de părere consilierul local. De cealaltă parte, opozanţii acestuia au argumentat că, în ciuda crizei, cheltuielile necesare pentru organizarea festivalului nu sunt mari, deoarece anul trecut Primăria a alocat de două ori mai mulţi bani pentru cele trei zile de „distracţie”. „Am redus bugetul «Zilelor Cetăţii» la jumătate faţă de anul 2009. E o sărbătoare pe care am permanentizat-o. Nu putem renunţa la organizarea ei”, a spus Cosmin Costa, viceprimar al Devei.

Consilierii locali din Hunedoara au aprobat la rândul lor o sumă de până la 350.000 din bugetul local pentru sărbătorirea „Zilelor Municipiului Hunedoara”, în perioada 23-25 iulie.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite