SUBIECT CERUT DE CITITORI: Devenii sunt supăraţi pe şoferii care parchează aiurea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari vor avea voie să ridice din nou maşini abia din ianuarie
Poliţiştii comunitari vor avea voie să ridice din nou maşini abia din ianuarie

Locuitorii Devei se plâng de haosul creat pe străzi, după ce maşinile parcate ilegal nu mai pot fi ridicate. Reprezentanţii Primăriei Deva susţin că de la începutul anului viitor va reîncepe „confiscarea” autoturismelor care blochează traficul rutier.

După ce în urmă cu o săptămână, autoutilitara cu care erau ridicate maşinile parcate ilegal pe străzile Devei a dispărut din peisajul urban, în urma unor nelegalităţi constatate în justiţie, tot mai mulţi deveni au ajuns să se plângă de şoferii care încurcă traficul rutier.

Fierarii transformă străzile din municipiul Hunedoara în capcane pentru şoferi

Cum se căpuşează un proiect european, în valoare de 64 de milioane de euro

Multe dintre reclamaţii îi vizează pe cei care îşi lasă autoturismele în locuri unde staţionarea este interzisă, cum sunt intersecţiile şi sensurile giratorii, fără teama ca acestea să mai fie „confiscate”, până la plata taxei de recuperare de 300 de lei. În alte cazuri, sesizările se referă la cei care blochează accesul pietonilor.

SUBIECT CERUT DE CITITORI: Străzi care aduc disperare şoferilor din Hunedoara

SUBIECT CERUT DE CITITORI: Lipsa de educaţie a transformat cutiile pentru sesizări ale Primăriei Deva în coşuri de gunoi

Nu mai au ce le face 

 „Primim câte patru – cinci reclamaţii pe zi de la deveni, despre maşini staţionate neregulamentar, în special pe trotuar şi în zonele verzi”, a precizat Dorin Zamfirache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Deva. Potrivit funcţionarului, faptul că maşina cu care erau ridicate autoturismele din locuri nepermise a fost trasă pe linie moartă, iar agenţii nu mai au dreptul să dispună blocarea roţilor, a creat un efect neplăcut, în sensul că mulţi dintre şoferi au revenit la vechile obiceiuri de a parca neregulamentar.

Restricţii de circulaţie pe centura municipiului Deva (DN7), din cauza lucrărilor ISPA

ZOOM: „Poliţiştii culcaţi” din Deva au fost furaţi de şoferii care nu vor să calce frâna

„În Anglia, unde am locuit, cei care încurcau traficul în oraşe, parcând în locuri interzise, erau amendaţi cu 60 de lire şi mai plăteau 200 de lire, dacă maşinile le erau ridicate. În Deva, fiecare îşi lasă maşina pe unde apucă”, a spus nemulţumit, Valentin Puşcaş, taximetrist. „Ridicarea maşinilor parcate în locuri interzise e necesară când ele blochează traficul, cum e cazul celor «uitate» în sensurile giratorii. Dar, deseori, acţiunea nu se impunea, iar comunitarii dădeau dovadă de exces de zel”, este de părere Ovidiu Sălăjan, de profesie şofer. 

„De la începutul anului viitor, odată cu intrarea în vigoare a reglementărilor privind înfiinţarea Poliţiei Locale, activitatea de ridicare a maşinilor parcate în locuri nepermise, pe străzile Devei, va fi reluată”, a declarat Marcel Morar, viceprimar al Devei.


Vreau să aflu dacă maşinile parcate aiurea traficul vor mai fi ridicate de pe străzi.
Ovidiu Sălăjan, 44 de ani, şofer devean

Ovidiu Sălăjan
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite