Provizii de ulei ieftin ca pentru război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scumpirea uleiului a creat o adevărată isterie în rândul celor care cumpără acest produs cu baxurile. Zvonul că vor veni scumpiri cu aproximativ 30 la sută l-a determinat pe Alex Harangău din Deva să-şi facă provizii pentru două luni.

Scumpirea uleiului, bucuria comercianţilor care înregistrează creşteri ale vânzărilor de până la 50 la sută, iar trendul continuă să se menţină la acelaşi nivel. „Am înţeles că va fi o scumpire consistentă de până la 30 la sută. Adică un kilogram de ulei va ajunge să coste mai mult de şapte lei faţă de 5, 2 lei cât e acum. Aşa că am hotărât să facem nişte economii astfel că am cumpărat şase litri”, a declarat Alex Harangău, în vârstă de 26 de ani din Deva.
Mihaela Adăscăliţiei, în vârstă de 54 de ani, a cumpărat trei baxuri. „Suntem o familie numeroasă şi consumăm mult ulei. Am luat 18 litri cu care sper să ieşim din iarnă, când cheltuielile cu întreţinerea sunt mari”, a explicat femeia.


Se scumpeşte şi pâinea


Comercianţii spun că cererea mare este motivată prin scumpirea consistentă a acestui produs. „Cred că dacă se anunţa o creştere de 5-6 procente nu se crea o isterie în masă. Dar o scumpire de 30 la sută afectează buzunarul oamenilor, drept pentru care lumea îşi face provizii ca la război”, a spus Ionel Grecvu, director comercial în cadrul unui hipermarket din Deva.
O altă scumpire anunţată pentru această lună este cea a pâinii. Managerii din industria panificaţiei vorbesc de o creştere a preţului la pâine cu 15 până la 20 la sută.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite