Trec peste greutăţi cu amulete şi eşarfe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La standurile cu produse feng shui, botoşănenii pot găsi diverse obiecte aducătoare de noroc
La standurile cu produse feng shui, botoşănenii pot găsi diverse obiecte aducătoare de noroc

Botoşănenii oferă tot mai des drept cadou obiecte feng shui, care simbolizează prosperitatea financiară. Clienţii magazinelor de specialitate cumpără pietre protectoare, statuete din bronz şi bănuţi feng shui, sperând că în acest fel îşi vor păstra locurile de muncă sau vor avea mai mulţi bani.

Pentru a depăşi perioade mai puţin faste, botoşănenii apelează la talismane sau pietre protectoare. „Am luat cadou o brăţară cu piatră ametist pentru cineva drag. Ametistul, din câte ştiu, protejează şi te ajută şi din punct de vedere financiar. Cred în puterea acestor pietre, mai ales acum, când sunt atâţia care îşi pierd locul de muncă“, a spus Norica Ciobanu, economist.

Femeia susţine că în ultimele luni şi-a cumpărat mai multe obiecte despre care spune că sunt aducătoare de noroc.

Broscuţe cu trei picioare

Comercianţii din aceste magazine susţin că cel mai repede se vând accesoriile care simbolizează prosperitatea financiară. Botoşănenii cumpără de la broaşte ţestoase, despre care se crede că oferă putere în faţa greutăţilor, până la tigri, broscuţe cu trei picioare, arbore cu bănuţi feng shui şi obiecte de culoare violet. „Sunt foarte multe elemente care simbolizează prosperitatea, iar cumpărătorii au de unde alege“, a spus Geanina Grădinară, vânzătoare la un stand cu produse feng shui. Printre cele mai căutate obiecte sunt brăţările Yin-Yang, cu cristale ori pietre sau cu Ochiul Protector. Preţul unor astfel de brăţări pleacă de la 5 lei şi ajunge până la 20 - 30 de lei, în funcţie de elementele din care este realizat.

Gândirea pozitivă

Cei care studiază arta feng shui susţin că aceste obiecte funcţionează doar la persoanele care cred în puterea lor şi gândesc pozitiv.

„Nu poţi să îi spui omului «cumpără acest obiect şi o să îţi meargă bine». Este clar că omul trebuie să aibă anumite stări. Bine ne este dacă gândim pozitiv, iar aceste elemente vin în completarea stării noastre“, a spus Emilia Camelar, care deţine mai multe magazine.

Însă nu toţi botoşănenii cred în puterea acestor obiecte. „Am primit la începutul anului o broască pe o grămadă de bani şi cică ar trebui să îmi meargă bine cu banii. Eu nu cred în aşa ceva“, a spus Viorica Timotei, de 33 de ani, care susţine că n-a simţit nicio îmbunătăţire financiară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite